Komentara: 67
Pregleda: 17938

Dulić: U septembru konkurs za akvapark na Paliću

10.08.2013. u 20:56h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Grad Subotica će u septembru raspisati konkurs za izbor arhitektonskog rešenja budućeg akva-parka na Paliću, najavio je gradonačelnik Subotice Modest Dulić.
Dulić: U septembru konkurs za akvapark na Paliću

Dulić je izjavi Tanjugu naveo da je početak izgradnje akva-parka planiran je za narednu godinu.

On je rekao da bi prema već donetim urbanističkim planovima ova investicija bila realizovana na parceli površine devet hektara, na potezu od hotela Prezident do Muškog štranda.

Dulić dodaje da veliki broj Subotičana i stanovnika severa Vojvodine koji odlaze u Mađarsku u potrazi za takvim sadržajima, opravdava izgradnju akva-parka, koji može uticati na produženje boravka turista na Paliću, koje sada iznosi u proseku dva noćenja.

"Ideja je da sledeće godine uđemo u izgradnju akva-parka na Paliću. Da bi to realizovali, u septembru ćemo raspisati arhitektonsko-urbanistički konkurs za idejno rešenje tog centralnog banjskog kompleksa, koji predviđa zatvoreni objekat, akva park, spa centar", rekao je Dulić.

Po njegovim rečima, od učesnika na konkursu tražiće se rešenje koje podrazumeva faznost u izgradnji, jer će lokalna samouprava finansirati prvu fazu izgradnje kompleksa, odnosno izgradnju otvorenog dela kompleksa, površine oko hektar i po.

Dulić veruje da će to povećati atraktivnost Palića i privući zainteresovane investitore za ulaganje u izgradnju zatvorenog dela kompleksa i ostalih sadržaja.

"Mi taj plac nudimo već 20 godina bukvalno bez naknade, a zainteresovanih nema. Ovim ćemo podići atraktivnost, jer privatna investicija prati javna ulaganja. Ako Subotica tamo uloži novac, pa se tamo pojavi nekoliko hiljada posetilaca, sigurno će i privatni investitor imati interes da gradi zatvoreni kompleks", smatra Dulić.

Prema njegovim rečima, ideju pozdravljaju i hotelijeri s Palića, koji apeluju da izgradnja započne što pre jer, kako strahuju, u suprotnom će "celokupno hotelijerstvo potpuno zamreti".

"Mislim da je krajnje vreme da se grad uozbilji i izdvoji milion i po do dva milion evra koje će investirati u izgradnju akva-parka, podigne atraktivnost Palića, zainteresuje u perspektivi nekog investitora i u krajnjoj liniji ponudi Subotičanima novo mesto, koje odavno zaslužuju", rekao je Dulić Tanjugu.

Po pitanju obezbeđenja sredstava, gradonačelnik Subotice kaže da bi se sredstva mogla obezbediti putem kreditne linije kod neke od evropskih banaka, kao što je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 67
Pregleda: 17938

Povezane vesti

Povezane teme

palić

akva park

palić akva park

akvapark

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.