Komentara: 89
Pregleda: 15399

DS predstavio kandidate za narodne poslanike

12.02.2014. u 16:21h
Izvor: Subotica.com
Koaliciju oko DS će, ako bude osvojila dovoljan broj glasova, u republičkoj Skupštini od kandidata iz našeg grada predstavljati Oliver Dulić, Dragan Trklja, Nemanja Simović, Nikola Balažević, Elizabeta Tumbas, Olivera Radnić, kao kadrovi DS-a , Petar Kuntić iz DSHV-a kao i Norbert Cvijanov iz Nove stranke.
DS predstavio kandidate za narodne poslanike

Što se tiče Subotičana, kandidati za narodne poslanike na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima, ispred liste koju čine Demokratska stranka, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Nova stranka, Bogata Srbija i Udruženi sindikati Srbije “Sloga”, biće Oliver Dulić, Nemanja Simović, Dragan Trklja, Nikola Balažević, Elizabeta Tumbas i Olivera Radnić (DS), zatim Petar Kuntić (DSHV) i Norbert Cvijanov (NS).

- Vlada u ostavci je suočena sa činjenicom da ništa od obećanog nije ispunila, te da nema oblasti života u Srbiji u kojoj je zabeležen napredak. Bilo je mnogo obećanja, bez ikakve realizacije. Vlast je sve to i priznala time što je raspuštena Vlada i raspisani vanredni izbori – rekao je Oliver Dulić

On je dodao da je u prethodnom periodu, pod direktivama vlasti na republičkom nivou, na delu bila brutalna zloupotreba medija sa ciljem da se kriminalizuju politički protivnici.

DS predstavio kandidate za narodne poslanike

- Mi u izbore ulazimo iz pakla demonizacije i montiranih političkih procesa, ali smo sve to preživeli i hrabro stajemo pred građane, sauočavajući se i sa greškama koje smo činili dok smo bili na vlasti. Ali svakako, ne treba zaboraviti da u poslednje dve godine, od kada je ova vlast na čelu Srbije, u Suboticu nije ušao niti jedan dinar. Sa druge strane, od 2008. do 2012. godine, zahvaljujući ljudima iz Subotice koji su bili na funkcijama u pokrajini i republici, u naš grad je direktno, sa ova dva nivoa vlasti, investirano tri milijarde dinara. Od tog novca je igrađen bazen na Prozivci, dobili smo Industrijsku zonu u kojoj sada posluju svetski giganti, ulagano je u lokalnu infrastrukturu, kao i u infrastrukturu na Paliću. Iz ovih razloga, spremni smo da ukrstimo argumente sa našim političkim protivnicima i mirne savest izađemo pred građane – izjavio je Dulić.

DS predstavio kandidate za narodne poslanike

Petar Kuntić, predsednik DSHV-a, naglasio je da njegova stranka već četvrti put na parlamentarne izbore izlazi zajedno sa demokratama.

- Dok je Demokratska stranka bila na vlasti, usvojen je izuzetno dobar Zakon o nacionalnim savetima. Dok ostali samo pričaju o pravima manjina, DS je jedini uradio nešto konkretno. Što se tiče same Subotice, dovoljno je reći da su u Malom Bajmoku pre tri godine bile samo njive, a danas tamo u tri smene radi 2.000 Subotičana i još toliko će ih dobiti posao u narednom periodu – istakao je Kuntić.

Norbert Cvijanov, potpredsednik subotičkog odbora Nove stranke, dodao je da njegova stranka ima jasne ciljeve, te da su u DS-u, kao jedinom pravoj opozicionoj partiji u Srbiji, našli pravog partnera za njihovo ostvarenje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 89
Pregleda: 15399
Povezane teme

Oliver Dulić

DS Subotica

parlamentarni izbori

dshv

petar kuntić

Demokratska stranka

nova stranka

norbert cvijanov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.