Komentara: 25
Pregleda: 6447

DS: Direktori javnih preduzeća ipak po partijskoj pripadnosti

18.09.2014. u 13:52h
Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Saopštenje informativne službe GrO DS Subotica prenosimo u celosti.
DS: Direktori javnih preduzeća ipak po partijskoj pripadnosti

Gradska vlast se toliko bahato ponaša da je na TV "Yu Eco" predsednik Komisije za izbor direktora grada Subotice, koga je izabrala koalicija koja čini skupštinsku većinu, na pitanje novinara o kriterijumima za izbor direktora javnih preduzeća u Subotici, otvoreno odgovorio:

"Ono što je napravljeno u decembru to će biti legalizovano, odnosno potvrđeno", rekao je za "Yu Eco" TV Čaba Kern, dodajući da smatra da neće biti "velika navala" kandidata.

Jasno je rečeno da će stranački postavljeni vršioci dužnosti direktora subotičkih JP i JKP, neki nezakonito i po tri puta, biti izabrani za direktore. Raspisani konkursi za direktore javnih preduzeća su samo farsa kojima treba “legalizovati” već dogovorene kandidate iz stranaka koje čine lokalnu vlast. Konkursom koji je tek raspisan, potpuno se obesmišljava konkursna procedura i diskvalifikuju stručnjaci koji bi se na konkurs odazvali.

Ovakva skandalozna izjava predsednika gradske Komisije za izbor direktora JP i JKP, neoboriv je dokaz da će direktorska mesta u subotičkim javnim preduzećima opet biti deljena po principu partijskog plena, a stručnjacima se poručuje da nije potrebno da konkurišu, jer se unapred zna ko je pobednik konkursa.

Koliko je konkurs za izbor direktora JP i JKP u Subotici farsa, pokazuje i činjenica da se od kandidata za direktora JP "Radio Subotica" traži da napiše program razvoja preduzeća za naredne četiri godine. Poznato je da je Zakonom o javnom informisanju i medijima Republike Srbije predviđeno povlačenje države iz medija do 1. jula 2015. godine. Tako i Grad Subotica za najviše devet meseci neće biti vlasnik Radio Subotice, pa neće imati ingerencije da postavlja rukovodstvo. Ali ovu koaliciju na vlasti u Subotici nije briga šta piše u zakonima Srbije, koje su sami izglasali.

Daj šta daš, samo da se prigrabi i otme što pre i što više!

Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 6447

Povezane vesti

Povezane teme

javna preduzeća

Demokratska stranka

izbor direktora javnih preduzeća

direktori javnih preduzeća

partijsko zapošljavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.