Komentara: 26
Pregleda: 5782

Dragan Simović izabran za predsednika Fudbalskog savez Vojvodine

16.12.2014. u 17:13h
Izvor: Subotica.com
Kao što smo i najavili pre desetak dana kao vrlo mogući rasplet izbora u FSV - to je danas i potvrđeno na Vanrednoj skupštini ove pokrajinske organizacije, koja je održana u fudbalskom centru u Staroj Pazovi, a epilog je izbor Dragana Simović, još uvek aktuelnog predsednika FK "Spartak", za novog predsednika FSV.
Dragan Simović izabran za predsednika Fudbalskog savez Vojvodine

 U izbornu trku ušla su dva kandidata Dragan Simović i Predrag Đurović koji je na samoj skupštini odustao od kandidature. Skupština je nakon sprovedenog glasanja izabrala novog predsednika FSV, od 58 prisutnih delegata podršku Draganu Simoviću dala su 53 delegata, 2 su bila uzdržana, a trojica protiv.

- "Izbor za predsednika FSV je sigurno velika čast ali i još veća obaveza. Trudiću se da u ovom kratkom periodu, do kraja mandata ove skupštine je ostalo nešto malo više od godinu dana, da sa svojim saradnicima učinim što više na razvoju fudbala u Vojvodini." - izjavio je Simović

Pored Simovića funkcionerski vrh FSV čine i Uroš Milojković na mestu sekretara, Marjan Rnić i Dejan Santrač kao potpredsednici i još 17 članova Izvršnog odbora.

- "Obaveza ima puno ali smo spremni da se uhvatimo u koštac. Izvršni odbor koji je danas izabran će u okviru sebe podeliti obaveze i zadatke i redovno ćemo pratiti izvršavanje istih. Sve ovo ćemo raditi transparentno, borićemo se za sve kadrove da učestvuju u radu na ovim zadacima, i da očuvamo jedinstvo saveza." - istakao je Simović koji je još dodao i da će glavna opredeljenja biti razvoj infrastrukture, oživljavanje fudbalskih centara u Vojvodini, podizanje rada u mlađim kategorijama, podrška sudijskoj i trenerskoj organizaciji, podizanje regularnosti takmičenja i pomoć klubovima.

S obzirom na novonastalu situaciju Simović će najverovatnije zbog sukoba interesa morati da podnese ostavku na mesto predsednika FK "Spartak" na čijem čelu je duži niz godina, a o njegovom nasledniku će se raspravljati na Izbornoj sednici koja je zakazana za februar 2015. godine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 26
Pregleda: 5782

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

dragan simović

fudbalski savez vojvodine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.