Komentara: 3
Pregleda: 3766

Dodeljene medalje i plakete najboljim sportistima Subotice u akciji "Medalja Lajoša Vermeša"

19.02.2015. u 09:49h
Izvor: Subotica.com
U Čitaonici Gradske biblioteke u Subotici sinoć je održana svečana ceremonija dodele nagrada u devetoj akciji „Medalja Lajoša Vermeša”, u okviru koje se tradicionalno promovišu najbolji sportisti Subotice. Akciju, kao medijski partner, podržava nedeljnik „Subotičke novine”, generalni pokrovitelj je Grad Subotica, uz podršku sponzora i prijatelja sporta.
Dodeljene medalje i plakete najboljim sportistima Subotice u akciji "Medalja Lajoša Vermeša"

Tridesetočlani žiri, sastavljen od novinara, trenera, sudija i sportskih radnika je tokom proteklih pet nedelja iznosio svoje predloge, davao ocene o uspesima subotičkih sportista, a članovi širokog žirija su bili prilično jednoglasni – 2014. godinu, bar što se sporta tiče, obeležio je Tamaš Kajdoči, član Kluba dizača tegova "Spartak".

Iza njega su brojne medalje i oboreni rekordi sa domaćih takmičenja, a izdvajaju se srebrne i bronzane medalje sa Prvenstva Evrope za mlađe juniore, za juniore i sa Olimpijskih igara mladih. Od mogućih 300 bodova, Kajdoči je u ovom izboru osvojio čak 263, što govori da su njegovi rezultati zaista bili najvredniji.

- "Ovo je poslednja medalja za prošlu godinu i jako sam srećan što je u mojim rukama, naročito što nosi ime jednog velikog čoveka i što su je pre mene dobili sjajni sportisti" – rekao je kratko mladi Tamaš Kajdoči, koji je ovim priznanjem zaokružio sjajnu godinu.

Dodeljene medalje i plakete najboljim sportistima Subotice u akciji "Medalja Lajoša Vermeša"

Drugo mesto osvojio je prošlogodišnji nosilac Vermešove medalje, Martin Mačković, član Veslačkog kluba "Palić", sa 243 boda, dok je treće mesto pripalo šahisti Spartaka Nikoli Sedlaku. Kajdočiju, Mačkoviću i Sedlaku su uručene specijalne Vermešove medalje, kako je to već i običaj u akciji, a medalju je zaslužio i Klub dizača tegova "Spartak", koji je od strane žirija prepoznat kao najbolji klub Subotice u 2014. godini. Nagradu za podvig godine zaslužio je plivač Spartaka Andrej Barna koji je sjajnu sezonu okončao obaranjem državnog rekorda na 50 metara za kadete koji je do decembra 2014. godine bio u vlasništvu Milorada Čavića.

Kao i prethodne godine, sportisti koji su ostvarili plasman među deset najboljih bili su nagrađeni Vermešovim plaketama, a njih su zaslužili: Gabor Sagmajster (4. mesto sa 112 bodova), Andrej Barna (5. mesto/109), Denis Memetović (6. mesto/66), Robert Dudaš (6. mesto/66), Vujadin Bosnić (7. mesto/63), Bojan Županjac (7. mesto/63), Vladimir Torbica (7. mesto/63), Tatjana Matić (8. mesto/59), Kristina Boja (9. mesto/53) i Predrag Prlja (10. mesto sa 30 bodova).

Dodeljene medalje i plakete najboljim sportistima Subotice u akciji "Medalja Lajoša Vermeša"

Nagrade u vidu Vermešovih diploma zaslužili su svi sportisti koji su se našli na listi, odnosno koji su svojim rezultatima u 2014. godini skrenuli na sebe pažnju žirija.

Diplome dobijaju: Jovana Đurić, Alegra Poljak, Sofija Medić, Florijan Sabo, Dimitrije Žarković Đolai, Miloš Milisavljević, Noemi Vakula, Gabor Kasa, Aleksandar Čokić, Jovana Ilić, Marko Kovačević, Leona Rogić, Milena Nikolić, Veselin Jelić, Iva Kujundžić, Marta Drpa, Milan Poledica, Alen Kujundžić, Zvonko Jakovljević, Ana Miković, Novak Savić, Stela Buljovčić, Dalibor Nikolić, Ljiljana Gardijan, Ervin Rožnjik, Nađa Vidaković Hadnađ, Bence Bognar, Goran Antonić, Anđela Vidović, Nora Bognar, Korina Francišković, Anja Marković, Roland Bin, Đorđe Vuković, Miloš Vuković. Dijana Šefčić, Veljko Gligorić, Marko Kljajić, Roland Nađ, Obrad Cvijanović, Jelena Ademi, Violeta Slović, Bojana Savanov, Aleksandar Drakulić, Anja Drljača, Dominik Husar, Karim Bendžama.

Dodeljene medalje i plakete najboljim sportistima Subotice u akciji "Medalja Lajoša Vermeša"

Po pravilu predloženi sportisti moraju biti članovi sportskih klubova iz Subotice, te jedino zbog toga među nagrađenima nisu srebrni „orao“ Nikola Kalinić i zlatni rvač Davor Štefanek.

- Uvek je lepo deliti nagrade sportistima, jer, kako se čini, oni se priznanjima najkraće raduju, jer se već posle osvejenih medalja okreću novim podvizima" – istakao je Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća za sport. - "Ova medalja nosi ime jednog vizionara, koji je imao sve a opet svoj život posvetio sportu, doveo sportski svet tog doba na Palić"

 

Izvor: Subotica.com
Deveti izbor najboljih sportista Subotice u akciji Medalja Lajoša Vermeša Deveti izbor najboljih sportista Subotice u akciji Medalja Lajoša Vermeša Deveti izbor najboljih sportista Subotice u akciji Medalja Lajoša Vermeša Deveti izbor najboljih sportista Subotice u akciji Medalja Lajoša Vermeša Deveti izbor najboljih sportista Subotice u akciji Medalja Lajoša Vermeša Deveti izbor najboljih sportista Subotice u akciji Medalja Lajoša Vermeša Deveti izbor najboljih sportista Subotice u akciji Medalja Lajoša Vermeša Deveti izbor najboljih sportista Subotice u akciji Medalja Lajoša Vermeša
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 3766
Povezane teme

Subotičke novine

gradska biblioteka

medalja Lajoš Vermeš

najbolji sportisti subotice

nikola stantić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.