Komentara: 0
Pregleda: 2414

Dobar početak sezone za atletičare Spartaka

28.05.2015. u 17:15h
Izvor: RTV City
Takmičari i treneri i rukovodstvo Atletskog kluba "Spartak" više su nego zadovoljni rezultatima na početku sezone. Saradnja sa gradom takođe je podignuta na viši nivo, jer atletika u Subotici stvara mlade šampione.
Dobar početak sezone za atletičare Spartaka

U godini kada obeležavaju 70 godina od osnivanja kluba, atletičari Spartaka zajedno sa upravom beleže sjajne rezultate i vraćaju kraljicu sportova na mesto koje zaslužuje.

Nakon osnivanja novog upravnog odbora koji je sastavljen od stručnih ljudi iz sfere ekonomonije, sporta i roditelja atletičara, Atletski klub "Spartak" je dobio novi tim čiji rezultati rada polako izlaze na videlo.

Mnogo toga je učinjeno po pitanju obezbeđivanju uslova poput svlačionice, opreme za trening, sportske opreme i dr. Kao rezultati rada stigli su i brojni osvojeni trofeji na državnim šampionata na šta su u klubu izuzetno ponosni. Naredni zadatak biće nova atletska staza na čijem projektu obezbeđivanja uslova i njenog postavljanja se uveliko radi.

- „Obaveza rukovodstva kluba i obaveza stručnjaka u klubu jeste da poziciji atletike popravimo kada je u pitanju Srbija. Da pojačamo broj reprezentativaca, da u perspektivi imamo ekipe u muškoj i ženskoj selekciji u svim uzrastima i disciplinama, da nam je motiv Olimpijska norma i da završimo zajednički zadatak – atletska staza, kako bi mogli već 2017. organizovati takmičenje Evropskog ranga. Najveću podršku i partnera  imamo u Gradu Subotici kojem se zahvaljujemo, a mi kao tim kao ekipa i kao klub preuzimamo obavezu da nastavimo sa svim aktivnostima kako bi sve to postigli.„ - izjavio je Slobodan Vojinović, predsednik AK "Spartak"

Velike zasluge za uspehe atletičara u protekloj i ovoj sezoni imaju i treneri Joška Kereši, Bela Evetović i Zvezdan Kalmar koji su zahvaljujući predanom poslu i ogromnom iskustvu uspeli da iznedre novu generaciju uspešnih atletičara. Pored iskusne Dijane Šefčić i mnogobrojnih mladih nada koji su zakoračili na glavnu scenu, atletski klub Spartak se može pohvaliti i uspešnim mlađim generacijama koji tek dolaze, ali i uspešnim veteranima koji pored brojnih domaćih titula imaju i titule prvaka sveta.

- „Učestvovali smo na dvoranskim prvenstvima Srbije, gde smo uzeli prvo i drugo mesto. U seniorskoj konkurenciji nastupili smo na zimskom prvenstvu za bacanja prvenstva Srbije i Vojvodine  gde smo uzeli pregršt medalja i prvih mesta. Na krosu Vojvodine i  na krosu Srbije smo ekipno nastupili sa mlađim pionirima gde smo bili treći na prvenstvu države, a na pokrajinskom prvenstvu smo uzeli brojna prva tri mesta. . Nama sada počinje sezona i očekuje nas veliki broj takmičenja, kvalifikacionih i finalnih turnira. Brojni mlađi atletičari će se takmičiti u seniorskoj konkurenciji gde su pokazali da se mogu nositi sa iskusnijim atletičarima. U našem timu imamo i reprezentativce poput višegodišnjeg prvaka u bacanju kugle Dijane Šefčić, ali i mlađih nada Jovane Ilić i Lune Jović koje su juniorske reprezentativke i pretenduju za seniorsku reprezentaciju. Veoma nam je bitno da pored njih imamo veliki broj mlađih takmičara koji osvajaju brojne medalje na državnim šampionatima i od kojih očekujemo da obuku dres reprezentacije.“ - istakao je Joška Kereši, trener AK "Spartak"

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2414
Povezane teme

atletski klub spartak

atletičari spartaka

atletika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.