Komentara: 6
Pregleda: 6844

Do robne kuće preko građana

16.10.2012. u 15:05h
Izvor: Vesti online
Udruženje za zaštitu prava građana SPAS zatražilo je od Vlade da se njeno rešenje kojim je na predlog grada Subotice utvrđen javni interes za administrativni prenos prava korišćenja i eksproprijacije više nekretnina u zoni 1 oglasi ništavnim.
Do robne kuće preko građana

Grad je predložio pomenuto rešenje radi formiranje koridora kojim bi se obezbedio pristup RK „Beograd“ i dvorištima objekata na ulicama Korzo i Matije Korvina.

Udruženje SPAS, međutim, ističe da obrazloženje grada Subotice ne odgovara činjeničnom stanju jer je RK „Beograd“ skoro deceniju zakatančena, u njoj niko ne radi, a i taj objekt ima obezbeđen pristup iz druge ulice.

- Ničim se ne može opravdati trošenje novca na eksproprijaciju i „koridore“ za ove potrebe, i to u vremenima kada je RK zatvorena. Radi se o pokušaju kriminalnog trošenja ionako oskudnih gradskih budžetskih sredstava za ostvarivanje privatnih interesa.

Stoga su i razumljive „omaške“ predlagača, koji, na primer, predlaže eksproprijaciju nepostojećih (već srušenih) fantomskih objekata, navedeno je u dopisu Vladi RS i Upravnom sudu.

M. Popadić

Izvor: Vesti online
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 6844
Povezane teme

Grad Subotica

udruženje za zaštitu građana spas

robna kuća beograd

eksproprijacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.