Komentara: 5
Pregleda: 2985

Đaci posetili Železničku stanicu

06.10.2015. u 17:24h
Izvor: RTV Yueco
Đaci posetili Železničku stanicu

U okviru programa Dečje nedelje, učenici drugog razreda OŠ „Đuro Salaj“ posetili su Železničku stanicu, kako bi se upoznali sa načinom funkcionisanja železničkog prevoza. Pored obaveznih pravila ponašanja, deca su se upoznala i sa profesijom mašinovođe, a najinteresantnije iskustvo doneo im je ulazak u voz, jer više od polovine đaka nije nikada putovalo ovim prevoznim sredstvom.

Enterijer voza, vagoni i kapa otpravnika vozova su ostavili najače utisake na đake drugog razreda OŠ „Đuro Salaj“. Nekima od njih, to je bilo prvo iskustvo vezano za železnički prevoz.

U okviru Dečije nedelje, jedna od stalnih aktivnosti je organizovanje posete Železničkoj stanici, kako bi se đaci upoznali sa pravilima ponašanja učesnika u saobraćaju. Deca su se susrela i sa zaduženjima zaposlenih u železničkom prevozu.

Železničku stanicu su posetili đaci tri odeljenja drugog razreda OŠ „Đuro Salaj“, koji nastavu pohađaju na srpskom i mađarskom jeziku.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2985
Povezane teme

pruga železnica

železnička stanica

vozovi

železnice srbije

železnički prevoz

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.