Komentara: 7
Pregleda: 3979

Disciplinski postupak SVM protiv 9 svojih odbornika

27.11.2015. u 01:54h
Izvor: Radio Subotica
Savez vojvođanskih Mađara pokrenuo je pre dva dana disciplinski postupak protiv 9 svojih odbornika koji su na prošlonedeljnoj sednici Skupštine Subotice inicirali i osnovali platformu "Mađarski pokret" unutar odborničke grupe.
Disciplinski postupak SVM protiv 9 svojih odbornika

Za sada još uvek nije zvanično saopšteno kakva je odluka disciplinske komisije. Zna se jedino da će odluka odbornicima protiv kojih je pokrenut disciplinski postupak biti dostavljena poštom.

Devetoro odbornika odlučilo je da svoje odbrane dostavi u pisanoj formi. Smatraju da platforma nije u sukobu sa statutom SVM–a, pa je prema tome i čitav postupak neosnovan.

Podsetimo, pre nekoliko dana SVM je izdao saopštenje u kom je rečeno da je platforma "Madjarski pokret" neostvarljiva ideja jer Pravilnik o organizaciji i radu u stranci ne daje mogućnost za formiranje platforme, a istovremeno za ovakvo rešenje nema pravnog okvira ni u dokumentima skupštine grada.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 3979

Povezane vesti

Povezane teme

svm

savez vojvođanskih mađara

mađarski pokret

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.