Komentara: 2
Pregleda: 2949

Delegacija Kečkemeta posetila Suboticu

19.01.2016. u 18:09h
Izvor: subotica.rs
Gradonačelnik Subotice Jene Maglai i rukovodilac Odseka za lokalni ekonomski razvoj, Melinda Nađ Kišereš, primili su juče, u Gradskoj kući, delegaciju mađarskog grada Kečkemeta u kojoj su bili gradonačelnica Klaudija Pataki Semerei, zamenik gradonačelnika Jožef Gal i šef Kancelarije kabineta gradonačelnika Zita Finta. Sastanku je prisustvovao Andraš Ric, savetnik gradonačelnika za evropske projekte.
Delegacija Kečkemeta posetila Suboticu

Susret je bio srdačan i otvoren, a razgovaralo se o uspostavljanju saradnje između dva grada i zajedničkom apliciranju na projekte u okviru IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija u oblasti rekultivacije zemljišta nekadašnje Hemijske industrije „Zorka”, gde subotička lokalna samouprava planira formiranje poslovne zone namenjenje razvoju malog i srednjeg preduzetništva, i kompleksa bivše ruske kasarne, u Kečkemetu. Realizacija ovog projekta, ocenjeno je, trebalo bi da i jednom i drugom gradu donese određene benefite.

Razgovaralo se, takođe, i o jačanju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, kao i o unapređenju sistema za prekogranično upravljanje vodama.

Stručne službe će pripremiti protokol o saradnji između dve lokalne samouprave u ovim oblastima, a delegacija grada Subotice će, kako je rekao gradonačelnik Maglai, u narednih mesec dana posetiti Kečkemet, upravno sedište županije Bač-Kiškun.

- Nadam se će, nakon posete Kečkemetu i potpisivanja protokola o saradnji, stručne službe i stručnjaci pripremiti zajedničke projekte i da će krajem aprila 2016. godine biti raspisan poziv za podnošenje predloga projekata u okviru IPA programa prekogranične saradnje između Mađarske i Srbije - kazao je Jene Maglai.

U okviru radne posete Subotici, delegacija Kečkemeta je, posle prijema u Zelenoj sali Gradske kuće, obišla Industrijsku zonu „Mali Bajmok“ gde je uz kratku prezentaciju u konferencijskoj sali zgrade Slobodne zone upoznata sa rezultatima subotičke lokalne samouprave u privlačenju stranih investicija.

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2949
Povezane teme

Grad Subotica

kečkemet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.