Komentara: 13
Pregleda: 3839

Delegacija iz Libije u poseti Subotici

29.11.2013. u 15:30h
Izvor: RTV City
Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, predsednik Skupštine grada Radmilo Todosijević, član Gradskog veća Milan Vučković i predstavnici Kancelarije za Lokalni ekonomski razvoj, danas su u Plavoj sali Gradske kuće razgovarali sa delegacijom iz Libije, koju su činili predstavnici lokalnih samouprava iz četiri libijska grada - Bengazija, Misurata, Zavija i Seba.
Delegacija iz Libije u poseti Subotici

Cilj današnje posete je prezentovanje rada Asocijacije gradova i opština, ali i rad lokalnih samouprava u Srbiji sa naglaskom na mehanizme lokalnog ekonomskog razvoja.

Nakon 40 godina diktature u ovoj zemlji, Libija je krenula putem tranzicije, i ova poseta dobra je prilika za upoznavanje sa modelom decentralizacije lokalne samouprave u našoj zemlji, i mogućnošću uvođenja iste i u libijske gradove, koja će biti prilagođena potrebama građana, kako bi se stvorila stabilna politička situacija i okruženje.

Studijsku posetu delegacije iz Libije Srbiji, koja je trajala od 25. do 29. novembra, organizovala je Stalna konferencija gradova i opština u saradnji sa francuskom organizacijom ACTED, koja sprovodi projekat podrške razvoju civlinog drustva u Libiji, a koji finansira EU.

Izvor: RTV City
Delegacija iz Libije u poseti Subotici Delegacija iz Libije u poseti Subotici Delegacija iz Libije u poseti Subotici Delegacija iz Libije u poseti Subotici Delegacija iz Libije u poseti Subotici Delegacija iz Libije u poseti Subotici Delegacija iz Libije u poseti Subotici Delegacija iz Libije u poseti Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 3839
Povezane teme

Grad Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.