Komentara: 39
Pregleda: 5356

Deca ratnih veterana ispraćena u desetodnevni edukativni kamp

01.07.2015. u 10:55h
Izvor: Subotica.com
Gradski odbor Udruženja "U.O.S.YU" iz Subotice uz pomoć Grada Subotice i lokalnih ustanova socijalne zaštite organizovao je desetodnevno obrazovno druženje dece članova udruženja koja će od danas do 10. jula, boraviti u edukativnom kampu izviđača u Požarevcu. U pitanju su deca uzrasta od 10 do 18 godina koji će na ovu avanturu otputovati potpuno besplatno.
Deca ratnih veterana ispraćena u desetodnevni edukativni kamp

Prilikom jutrošnjeg ispraćaja dece u kamp u Požarevcu predsednik Gradskog Odbora udruženja U.O.S.YU Aleksandar Panić je istakao da je ovo humani projekat u kojem uduženje učestvuje sa organizatorom iz Bačke Palanke i udruženjem Patriotski front.

Po Panićevim rečima radi se o programu letnjih edukativnih kampova za mlade, koji se sprovodi u terminu raspusta, sa ciljem okupljanja mladih i usmeravanja ka zdravom načinu života. Ciljevi su brojni, a najvažniji je resocijalizacija i uključivanje u društvo dece traumatizovane ratovima, dece bez jednog ili oba roditelja, pomoć siromašnim porodicama, međunarodna saradnja i edukacija u borbi protiv poroka današnjice, maloletničkog kriminala, droge, alkohola, ostalih bolesti zavisnosti, i usmeravanje istih ka sportu, kulturi i drugim instinskim, životnim vrednostima. Kamp je letnjeg tipa, šator naselje sa popratnom opremom i izvodi se u prirodnim uslovima.

Deca ratnih veterana ispraćena u desetodnevni edukativni kamp

Program boravka je podeljen u tri tematske celine: edukativni deo, takmičarski i sportsko rekreativni. Ovaj projekat je zamišljen tako da bude dostupan svima, odnosno potpuno “besplatan” desetodnevni izlet, za decu-polaznike i njihove roditelje, i od 2010. godine je realizovan sa više od 600 mladih u tri grada Srbije.

Da bi ovaj projekat bio uistinu potpuno besplatano, za decu i njihove roditelje, u obezbeđivanju prevoza su pomoć pružili Grad Subotica, odnosno Milimir Vujadinović, član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja i u saradnji sa ustanovama za socijalnu zaštitu Kolevka Subotica,  Doma za decu ometenu u razvoju i Gerontološkim centrom Subotica.

Deca ratnih veterana ispraćena u desetodnevni edukativni kamp

- "Ovo je samo nastavak dobre saradnje. Pomogli smo udruženju sa 120.000 dinara za njihva delovanja u oblasti društveno-humanitarnog rada koje će bit iskorišćeno za putovanje ove dece u kamp u Požarevac. Naše angažovanje, uz svesrdnu pomoć ustanova socijalne zaštite na teritoriji grada Subotice, doveli su do toga da ova deca potpuno besplatno otputuju i borave u ovom eduaktivnom okruženju. Ovakve akcije važne su zbog toga što želimo da pošaljemo poruku da ova deca nisu sama, da njihovi roditelji koji su branili ovu državu itekako zaslužuju da se brinemo o njima. " - izjavio je Milimir Vujadinović.

Izvor: Subotica.com
Ispraćaj dece ratnih veterana Udruženja UOSYU u edukativni kamp u Požarevcu Ispraćaj dece ratnih veterana Udruženja UOSYU u edukativni kamp u Požarevcu Ispraćaj dece ratnih veterana Udruženja UOSYU u edukativni kamp u Požarevcu Ispraćaj dece ratnih veterana Udruženja UOSYU u edukativni kamp u Požarevcu Ispraćaj dece ratnih veterana Udruženja UOSYU u edukativni kamp u Požarevcu Ispraćaj dece ratnih veterana Udruženja UOSYU u edukativni kamp u Požarevcu Ispraćaj dece ratnih veterana Udruženja UOSYU u edukativni kamp u Požarevcu Ispraćaj dece ratnih veterana Udruženja UOSYU u edukativni kamp u Požarevcu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 39
Pregleda: 5356
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.