Komentara: 5
Pregleda: 2410

Deca iz Republike Srpske gosti Udruženja "Zajedno"

22.08.2014. u 17:23h
Izvor: RTV Yueco
Kako bi im ulepšali školski raspust, deca OSŠ“Žarko Zrenjanin“ pozvali su u goste svoje vršnjake iz Republike Srpske. Petoro dece sa smetnjama u razvoju iz Srebrenice, Milića i Bratunca ove nedelje borave na salašu „Esperanca“. Nova iskustva i osamostaljivanje, prema rečima defektologa, izuzetno su značajna za intelektualni razvoj ove dece.
Deca iz Republike Srpske gosti Udruženja "Zajedno"

Odlazak u ZOO vrt, boravak na salašu i učešće u radionicama igraonice „Abrakadabra“ je ono što će deca iz Republike Srpske poneti kao najlepše uspomene iz našeg grada. U zajedničkoj igri i druženju sa vršnjacima, koji dele iste probleme, uživala su i deca iz Subotice.

Zahvaljujući saradnji subotičkog Udruženja „ Zajedno“ i Udruženja „Leptir“ deca, starosti od 14 do 18 godina, uglavnom iz seoskih sredina  su smeštena na salašu, u blizini Horgoša. Domaćini su se potrudili da im pokažu znamenitosti Subotice, ali i da im ispune slobodno vreme brojnim aktivnostima. Boravak u Subotici za  njih predstavlja dragoceno iskustvo, koje će im omogućiti sticanje novih znanja.  

Da kući ne idu bez poklona, pobrinuo se Crveni krst. Kako bi spremno dočekali početak školske godine, obezbeđen im je školski pribor.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2410
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.