Komentara: 4
Pregleda: 3564

"Dani pčelarstva" od 26. do 28. septembra

23.09.2014. u 11:28h
Izvor: RTV City
Udruženje pčelara „ Pčela“ iz Subotice predstojećeg vikenda, od 26. do 28. septembra, organizuje „Dane pčelarstva. Oko 35 domaćih i stranih izlagača predstaviće pčelarske proizvode na šetalištu kod Plave fontane. Očekuju se gosti iz Mađarske, Hrvatske i Rumunije, a pored prodajne izložbe meda i ostalih pčelinjih proizvoda biće predstavljena i oprema u pčelarstvu, kao i potrebni alati i lekovi.
"Dani pčelarstva" od 26. do 28. septembra

Manifestaciju prati bogat kulturno-umetnički program, a posetioci će biti u prilici da nabave med i druge pčelinje proizvode kontrolisanog porekla, atestiranog kod nadležnih institucija. Centralna manifestacija u okviru Dana pčelarstva održaće se u subotu, 27. septembra.

Na teritoriji grada godišnje se proizvede oko 100 tona meda. Za oko 100 članova subotičkog udruženja, ovo je bila vrlo specifična i jedna od najlošijih proizvodnih godina. Nepovoljni vremenski uslovi i velike količine padavina negativno su se odrazile na pčelarsku proivodnju. Iz tog razloga izostala je paša bagrema, pa su neke druge, koje i nisu tako uobičajene bile više zastupljene u proizvodnji meda.

Iz godine u godinu beleži se sve veći gubitak pčelinjih zajednica u našoj zemlji i svetu .On se pripisuje klimatskim promenama i sve većoj prisutnosti hemijskih preparata u poljoprivrednoj proizvodnji. Ipak, u našoj zemlji proizvodnja je rasla sve do ove godine. A zbog ekonomskih prilika, mnogi bez stalnog zaposlenja vide priliku u pčelarstvu i interesovanje za zasnivanje proizvodnje vidno raste.

Pored subotičkog Udruženja pčelara „Pčela“, Dane pčelarstva organizuju i Savez pčelarskih organizacija Srbije i pčelarskih organizacija Vojvodine uz podršku grada Subotice.

Izvor: RTV City
Najava manifestacije "Dani pčelarstva 2014" Najava manifestacije "Dani pčelarstva 2014" Najava manifestacije "Dani pčelarstva 2014" Najava manifestacije "Dani pčelarstva 2014" Najava manifestacije "Dani pčelarstva 2014" Najava manifestacije "Dani pčelarstva 2014" Najava manifestacije "Dani pčelarstva 2014" Najava manifestacije "Dani pčelarstva 2014"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3564
Povezane teme

plava fontana

dani pčelarstva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.