Komentara: 4
Pregleda: 3082

"Dani karijere" u Subotici

18.04.2012. u 17:53h
Izvor: RTV Yueco
Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala Subotica, u saradnji sa Otvorenim univerzitetom iz Subotice, lokalnom samoupravom i Aktivom direktora subotičkih osnovnih i srednjih škola, organizuje manifestaciju „Dani karijere“. Ova manifestacija će trajati dva dana: 19. i 20. aprila u fiskulturnoj sali Tehničke škole Ivan Sarić, od 10-18 časova. Cilj manifestacije je da učenicima i roditeljima približi obrazovne profile i svet rada.
"Dani karijere" u Subotici

„Dani karijere“ okupiće predstavnike 11 subotičkih, ali i škole iz Bačke Topole, predstavnike dva najveća univerziteta u regionu: Novosadski i Segedinski, petnaestak poslodavaca, ali i predstavnike Nacionalnih službi za zapošljavanje Srbije i Mađarske. Cilj manifestacije je da se poveća nivo informisanosti učeničke populacije, ali i roditelja o obrazovnim profilima koje nude srednje škole i univerziteti u regionu, kao i podizanje nivoa informisanosti o slobodnim radnim mestima i uslugama Nacionalne službe za zapošljavanje.

Gradska uprava Subotice je u učestvovala u organizaciji prevoza učenika i napravila je raspored poseta škola manifestaciji, kako se ne bi stvarale gužve i kako bi bilo omogućeno roditeljima i đacima da na pravi način dožive manifestaciju.

„Dani karijere“ predstavljaju mogućnost direktnog kontakta između đaka i roditelja i predstavnika obrazovnih institucija , ali i poslodavaca. U okviru manifestacije sutra će od 11 do 12,30 časova biti održan okrugli sto :“Od obrazovanja do sveta rada“, na kojem će biti predstavljeni aktuelni trendovi na tržištu rada, usluge NSZ u oblasti karijernog razvoja i savetovanja, a takođe će biti i predstavljena strategija razvoja obrazovanja u Republici Srbiji do 2020. godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 dan
Komentara: 4
Pregleda: 3082
Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

Nacionalna služba za zapošljavanje

dani karijere

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.