Komentara: 2
Pregleda: 3813

Danas se održava "Noć istraživača 2015"

25.09.2015. u 13:47h
Izvor: Subotica.com
Subotički đaci, istraživači i doktori nauka pripremili su preko trideset atraktivnih eksperimenata. Mladi ljubitelji nauke pokušaće da stvore najneobičnije optičke iluzije, pa se nemojte iznenaditi ako vam se u Noći istraživača „zapale“ prsti, a u mrklom mraku sagledate jedan potpuno drugačiji svet. Poznavaoce Sunčevog sistema čekaju lepe nagrade.
Danas se održava "Noć istraživača 2015"

U holu Otvorenog univerziteta večeras se održava "Noć istraživača" – deseti put u Srbiji, četvrti put u Subotici i treći put zaredom u zajedničkoj organizaciji OŠ „Kizur Ištvan“, Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i Centra za promociju nauke. Jedinstvena afirmacija nauke i mladih istraživača istovremeno je na programu u još tri stotine evropskih gradova, a u Godini svetlosti manifestacija će proteći pod sloganom „Zasijajmo zajedno u noći“.

Učesnici u ovogodišnjoj Noći istraživača – osnovci, srednjoškolci, studenti, mladi istraživači i njihovi mentori, doktori nauka – pripremili su preko trideset eksperimenata, radionice i kvizove znanja, pa će tako Subotičani imati priliku da na jednom mestu saznaju sve o mikroskopu, iks-zračenju,luminiscenciji, kaleidoskopu, spektru, LED sijalicama… Posetioci će moći da se upoznaju sa ishranom biljaka, „nateraju“ crvenu jabuku da promeni boju, naprave sopstvenu sijalicu i da mobilnim telefonom kao daljinskim upravljaju LED rasvetom… Mladi ljubitelji nauke pokušaće da stvore najneobičnije optičke iluzije, pa se nemojte iznenaditi ako vam se u Noći istraživača „zapale“ prsti, a u potpunom mraku sagledate jedan sasvim drugačiji svet.

Noć istraživača počinje u 16 časova, a svečano otvaranje u prisustvu gradskih čelnika uslediće sat vremena kasnije. Domaćini su mislili i na one u pokretu, koji će već od petka pre podne moći da krenu u obilazak osam lokacija u gradu i svojim telefonima preuzmu android aplikaciju. Osam tačnih odgovora i osnovno poznavanje planeta iste večeri ih može odvesti do lepih nagrada. Prijave će se primati kod pulta „Marija Kiri“, a svečano izvlačenje nagrada uslediće u 20 časova.

Danas se održava "Noć istraživača 2015"

Izvor: Subotica.com

Noć istraživača 2015: Izložba eksponata

Noć istraživača 2015: Izložba eksponata Noć istraživača 2015: Izložba eksponata Noć istraživača 2015: Izložba eksponata Noć istraživača 2015: Izložba eksponata Noć istraživača 2015: Izložba eksponata Noć istraživača 2015: Izložba eksponata Noć istraživača 2015: Izložba eksponata Noć istraživača 2015: Izložba eksponata
Pogledaj ostale fotografije

Noć istraživača 2015: Svečano otvaranje i izložba eksponata

Noć istraživača 2015: Svečano otvaranje i izložba eksponata Noć istraživača 2015: Svečano otvaranje i izložba eksponata Noć istraživača 2015: Svečano otvaranje i izložba eksponata Noć istraživača 2015: Svečano otvaranje i izložba eksponata Noć istraživača 2015: Svečano otvaranje i izložba eksponata Noć istraživača 2015: Svečano otvaranje i izložba eksponata Noć istraživača 2015: Svečano otvaranje i izložba eksponata Noć istraživača 2015: Svečano otvaranje i izložba eksponata
Pogledaj ostale fotografije

Noć istraživača 2015: Bubnjari pozivaju građane na manifestaciju

Noć istraživača 2015: Bubnjari pozivaju građane na manifestaciju Noć istraživača 2015: Bubnjari pozivaju građane na manifestaciju Noć istraživača 2015: Bubnjari pozivaju građane na manifestaciju Noć istraživača 2015: Bubnjari pozivaju građane na manifestaciju Noć istraživača 2015: Bubnjari pozivaju građane na manifestaciju Noć istraživača 2015: Bubnjari pozivaju građane na manifestaciju Noć istraživača 2015: Bubnjari pozivaju građane na manifestaciju Noć istraživača 2015: Bubnjari pozivaju građane na manifestaciju
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3813

Povezane vesti

Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

Škola Kizur Ištvan

noć istraživača

noć istraživača u subotici

OŠ Kizur Ištvan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.