Komentara: 9
Pregleda: 7436

Dan suncokreta u Subotici

01.08.2014. u 19:56h
Izvor: RTV Yueco
U saradnji sa Gradom Subotica, Hotel "Galerija" 6. septembra će prvi put organizovati Dan suncokreta. U okviru manifestacije, koja će obuhvatiti bogat zabavni program, biće organizovano i takmičenje za izbor najvišeg suncokreta i suncokreta sa najvećom glavom. Pobednike takmičenja očekuju vredne nagrade.
Dan suncokreta u Subotici

Hotel Galerija poziva sve zainteresovane građane, koji su zasadili suncokret a žele da učestvuju u takmičenju da se jave lično na recepciju Hotela „Galerija“ ili na broj telefona 647-111.

Komisija će u narednom periodu izvršiti merenja na terenu i oceniti takmičara. Do sada je komisija izvršila oko 60 merenja na terenu. Za najbolje rezultate u dve kategorije, predviđena su i dva fonda nagrada.

U skopu manifestacije, biće održane i kreativne radionice za decu, kao i takmičenje u pravljenju hleba sa semenkama. Obeležavanje Dana suncokreta, podržao je i Grad Subotica, obezbedivši bogat prateći program.

Dan suncokreta u Subotici

Seme suncokreta ubraja se u namirnice koje blagotvorno deluju na ljudsko zdravlje. Bogato je aminokiselinama, nezasićenim masnim kiselinama i vitaminima, suncokret poseduje antioksidantno dejstvo. Sadrži fosfor koji čisti krvne sudove, jod koji utiče na pravilan rad štitne žlezde, gvožđe , cink i druge korisne minerale. Seme suncokreta pomaže kod zapaljenja sluzokože, pozitivno deluje na plodnost, snižava krvni pritisak a pomaže i u očuvanju vida.

Izvor: RTV Yueco
Dan suncokreta Dan suncokreta Dan suncokreta Dan suncokreta Dan suncokreta Dan suncokreta Dan suncokreta Dan suncokreta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 7436

Povezane vesti

Povezane teme

hotel galleria

etela jerinkić

dan suncokreta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.