Komentara: 66
Pregleda: 27128

Dan grada 2014: Subotičani za Subotičane (program proslave)

25.08.2014. u 15:14h
Izvor: Subotica.com
Grad Subotica ove godine obeležava 235 godina postojanja i tim povodom lokalna samouprava organizovala je bogat kulturno-umetnički i zabavni program u kojem će učestvovati pre svega sami Subotičani. Program će trajati četiri dana i sastojaće se od brojnih izložbi, predstava i koncerta.
Dan grada 2014: Subotičani za Subotičane (program proslave)

Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Jene Maglai i predsednik Skupštine Ilija Maravić upoznali su javnost sa programom koji će biti upriličen povodom obeležavanja 235 godina Subotice kao grada.

Svaki grad čine njegovi građani, a upravo tako glasi slogan ovogodišnje manifestacije - Subotica, to sam ja. Tokom četiri dana obeležavanja Subotičani i svi oni koji posete naš grad u periodu od 29. avgusta do 1. septembra moći će da uživaju u raznolikom tematskom programu koji će suštinski biti posvećen Subotici i Subotičanima.

Gradonačelnik je naglasio da je budžet za organizaciju ovogodišnje proslave značajno redukovan zbog aktuelnih prilika (za trećinu manji od prošlogodišnjeg i iznosi nešto preko 2,5 miliona dinara) i da ove godine neće biti nekih velikih imena  sa strane (iz zemlje i inostranstva), ali da će program po njihovom mišljenju biti atraktivan jer će u njemu svoj doprinos dati poznata lica, bendovi i orkestri iz Subotice, koji će svirati muziku za svačiji ukus.

PROGRAM DANA GRADA 2014

"Odlučili smo da prekinemo tradiciju, da Dan grada bude dan građana, a ne političara i političke elite i da animiramo što više sugrađane da učestvuju u bogatom programu. Želeli bismo da približimo našim građanima ne samo neke javne ustanove nego i javna preduzeća, da funkcioneri u javnom sektoru izađu i budu među građanima" - izjavio je Maglai

Dan grada 2014: Subotičani za Subotičane (program proslave)

Zvanična FB stranica proslave Dana grada Subotice (Subotica to sam ja)

Po rečima Maglaija, suština drugačijeg pristupa je da se pokuša promeniti mentalitet i razmišljanja naših sugrađana koji generalno promene doživljavaju negativno. Nazivajući tu pojavu kalimero sindromom gradonačelnik je konstatovao da mnogi građani izražavaju svoje nezadovoljstvo, da im ništa ne odgovara, da je sve ovde loše, da ne može ništa normalno da se uradi, te da kroz ovu manifestaciju žele da utiču na svest i razmišljanja građana i da negativnu energiju transformišu u pozitivnu.

- "Ako svi zajedno radimo u istom cilju, a to je da stvaramo bolji život za našu zajednicu, ako što veći broj naših sugrađana učestvuje, onda će se i to razmišljanje morati promeniti - da moramo da gledamo napred i razmišljamo optimistički, a ne da smo non stop pod tim uticajem kalimero sindroma" - izjavio je Maglai.

Na svečanoj sednici, po rečima predsednik Skupštine Ilije Maravića biće pozvani odbornici, republički i pokrajinski poslanici, predstavnici verskih zajednica, predstavnici škola, počasni građani koji će primiti zvanja počasnih građana, predstavnici prijateljskih gradova, diplomatske zvanice i brojni drugi koji su na neki način povezani sa našim gradom.

Dan grada 2014: Subotičani za Subotičane (program proslave)

Olman: Smejte se i aplaudirajte

Subotički novinar i stendap komičar Srđan Olman pozvao je sugrađane da aktivno učestvuju u programu, da napune trg tokom koncerata, da posećuju izložbe i predstave i da budu deo manifestacije svoga grada.

Što se tiče muzičkog programa, na trgu će nastupiti isključivo subotički bendovi, oni će se smenjivati na svakih pola sata. Biće to manje ili više poznata imena, ali zajedničko im je da su to naše komšije, naši sugrađani.

Za večernje koncerte će biti organizovan besplatan prevoz za sve zainteresovane iz prigradskih naselja. Konkretan plan polazaka i povrataka biće saopšten narednih dana.

* * * * * PROGRAM DANA GRADA 2014 * * * * *

Dan grada 2014: Subotičani za Subotičane (program proslave)

Izvor: Subotica.com

Dan grada 2014: Prijem prvaka u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan”

Dan grada 2014: Prijem prvaka u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan” Dan grada 2014: Prijem prvaka u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan” Dan grada 2014: Prijem prvaka u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan” Dan grada 2014: Prijem prvaka u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan” Dan grada 2014: Prijem prvaka u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan” Dan grada 2014: Prijem prvaka u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan” Dan grada 2014: Prijem prvaka u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan” Dan grada 2014: Prijem prvaka u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan”
Pogledaj ostale fotografije

Dan grada 2014: Otvaranje izložbe "Drugi pogled"

Dan grada 2014: Otvaranje izložbe "Drugi pogled" Dan grada 2014: Otvaranje izložbe "Drugi pogled" Dan grada 2014: Otvaranje izložbe "Drugi pogled" Dan grada 2014: Otvaranje izložbe "Drugi pogled" Dan grada 2014: Otvaranje izložbe "Drugi pogled" Dan grada 2014: Otvaranje izložbe "Drugi pogled" Dan grada 2014: Otvaranje izložbe "Drugi pogled" Dan grada 2014: Otvaranje izložbe "Drugi pogled"
Pogledaj ostale fotografije

Dan grada 2014: Koncert simfonijskog orkestra "Odeon" iz Minhena

Dan grada 2014: Koncert simfonijskog orkestra "Odeon" iz Minhena Dan grada 2014: Koncert simfonijskog orkestra "Odeon" iz Minhena Dan grada 2014: Koncert simfonijskog orkestra "Odeon" iz Minhena Dan grada 2014: Koncert simfonijskog orkestra "Odeon" iz Minhena Dan grada 2014: Koncert simfonijskog orkestra "Odeon" iz Minhena Dan grada 2014: Koncert simfonijskog orkestra "Odeon" iz Minhena Dan grada 2014: Koncert simfonijskog orkestra "Odeon" iz Minhena Dan grada 2014: Koncert simfonijskog orkestra "Odeon" iz Minhena
Pogledaj ostale fotografije

Dan grada 2014: Otvaranje međunarodne izložbe: "Tragač sa zvijezdama"

Dan grada 2014: Otvaranje međunarodne izložbe: "Tragač sa zvijezdama" Dan grada 2014: Otvaranje međunarodne izložbe: "Tragač sa zvijezdama" Dan grada 2014: Otvaranje međunarodne izložbe: "Tragač sa zvijezdama" Dan grada 2014: Otvaranje međunarodne izložbe: "Tragač sa zvijezdama" Dan grada 2014: Otvaranje međunarodne izložbe: "Tragač sa zvijezdama" Dan grada 2014: Otvaranje međunarodne izložbe: "Tragač sa zvijezdama" Dan grada 2014: Otvaranje međunarodne izložbe: "Tragač sa zvijezdama" Dan grada 2014: Otvaranje međunarodne izložbe: "Tragač sa zvijezdama"
Pogledaj ostale fotografije

Dan grada 2014: Izložba „Grad boja”

Dan grada 2014: Izložba „Grad boja” Dan grada 2014: Izložba „Grad boja” Dan grada 2014: Izložba „Grad boja” Dan grada 2014: Izložba „Grad boja” Dan grada 2014: Izložba „Grad boja” Dan grada 2014: Izložba „Grad boja” Dan grada 2014: Izložba „Grad boja” Dan grada 2014: Izložba „Grad boja”
Pogledaj ostale fotografije

Subotičani na fotografijama povodom obeležavanja Dana Subotice - LAJKUJTE NAJBOLJE FOTKE

Subotičani na fotografijama povodom obeležavanja Dana Subotice - LAJKUJTE NAJBOLJE FOTKE Subotičani na fotografijama povodom obeležavanja Dana Subotice - LAJKUJTE NAJBOLJE FOTKE Subotičani na fotografijama povodom obeležavanja Dana Subotice - LAJKUJTE NAJBOLJE FOTKE Subotičani na fotografijama povodom obeležavanja Dana Subotice - LAJKUJTE NAJBOLJE FOTKE Subotičani na fotografijama povodom obeležavanja Dana Subotice - LAJKUJTE NAJBOLJE FOTKE Subotičani na fotografijama povodom obeležavanja Dana Subotice - LAJKUJTE NAJBOLJE FOTKE Subotičani na fotografijama povodom obeležavanja Dana Subotice - LAJKUJTE NAJBOLJE FOTKE Subotičani na fotografijama povodom obeležavanja Dana Subotice - LAJKUJTE NAJBOLJE FOTKE
Pogledaj ostale fotografije

Predstavljen program za Dan grada Subotice: Dan grada kao Dan građana

Predstavljen program za Dan grada Subotice: Dan grada kao Dan građana Predstavljen program za Dan grada Subotice: Dan grada kao Dan građana Predstavljen program za Dan grada Subotice: Dan grada kao Dan građana Predstavljen program za Dan grada Subotice: Dan grada kao Dan građana Predstavljen program za Dan grada Subotice: Dan grada kao Dan građana Predstavljen program za Dan grada Subotice: Dan grada kao Dan građana Predstavljen program za Dan grada Subotice: Dan grada kao Dan građana Predstavljen program za Dan grada Subotice: Dan grada kao Dan građana
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 66
Pregleda: 27128

Povezane vesti

Povezane teme

dan grada

#suboticatosamja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.