Komentara: 0
Pregleda: 3395
Foto

Damjan Grmuš najbolji na 34. Vojvođanskoj zlatnoj rukavici

25.07.2016. u 10:46h
Izvor: Subotica.com
Međunarodni turnir za mlade boksere "Vojvođanska zlatna rukavica" održan je po 34. put, treću godinu za redom u Subotici. Učestvovalo je 14 reprezentacija, a nagradu za najboljeg boksera turnira i prelazni trofej osvojio je Damjan Grmuš, član srpskog bokserskog tima.
Damjan Grmuš najbolji na 34. Vojvođanskoj zlatnoj rukavici

Tradicionalni turnir za mlade bokserer održao se od 19. do 23. jula u subotičkoj Hali sportova. U pitanju je jedan od najkvalitetnijih turnira u Evropi zbog čega iz godine u godinu privlači sve veći broj kvalitetnih reprezentacija i šampiona iz celog sveta.

Ove godine odziv na turnir je bio dosta slabiji, ali glavni razlog je olimpijska godina, odnosno odluka većine nacionalnih saveza da se budžeti i fokus usmere na seniorske takmičare koji će se ove godine takmičiti na Olimpijskim igrama u Riju, pa tako nije bilo ni Rusa, ni Amerikanaca, ni Ukrajinaca, pa ni Francuza koji su trebali braniti titulu.

Bez obzira na ovu činjenicu, u Subotici su se uz Srbiju takmičilo još trinaest reprezentacija, među kojima su Jermenija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Mađarska, Grčka, Italija, Kazakhstan, Maroko, Rusija, Škotska, Švedska, Slovenija i Ukrajina.

Damjan Grmuš najbolji na 34. Vojvođanskoj zlatnoj rukavici

Na turniru su učestvovala 52 boksera i 33 bokserke. Najbrojnija reprezentacija je bila iz Kazakhstana (14M / 6Ž), dok je reprezentacija Srbije imala šest boksera i tri bokserke. Upravo kazakhstanska ekipa je proglašena za najbolju ekipu koja je imala 20 boraca, od kojih je čak 10 nastupilo u finalima u svojim kategorijama. druga je reprezentacija Italije (12/4) dok je Srbija treća sa tri polufinala i jednim finalom.

Damjan Grmuš najbolji na 34. Vojvođanskoj zlatnoj rukavici

Najbolji u srpskom timu bio je Damjan Grmuš koji je osvojio titulu u kategoriji laki velter (64kg) ispred dva kazakhstanska borca. Pored  Grmuše medalje su osvajali i Ugren Ugrenović (bronza, 75kg), Nemanja Gavrilović (bronza, 56kg), Marko Docić (srebro, 91kg), kao i devojke Katarina Đurović (45-48kg), Anđela Branković (bronza, 48-51kg) i Jelena Zekić (srebro, 51-54kg) koja je proglašena za najbolju srpsku bokserku.

Zbog svog izuzetnog nastupa na 34. Vojvođanskoj zlatnoj rukavici za najuspešnijeg takmičara (trofej "Zlatna rukavica") proglašen je Damjan Grmuš iz Srbije, dok je tu titulu u ženskoj konkurenciji ponela italijanka Angela Karini.

Damjan Grmuš najbolji na 34. Vojvođanskoj zlatnoj rukavici

Turnir su organizovali Bokserski savez Vojvodine i Bokserski klub "Spartak", uz podršku lokalne samouprave, pokrajinskog ministarstva za omladinu i sport, kao i JKP "Stadion".

Po rečima predsednika BSV Jovana Panića organizacija je i ove godine protekla na zadovoljavajućem nivou, a pogotovo su došli do izražaja rezultatai domaćih boksera, kako u muškoj tako i u ženskoj kategoriji. Selektor reprezentacije Srbije je bio Tomislav Antelj, trener BK "Spartak".

Izvor: Subotica.com
Finale 34. "Vojvođanske zlatne rukavice" Finale 34. "Vojvođanske zlatne rukavice" Finale 34. "Vojvođanske zlatne rukavice" Finale 34. "Vojvođanske zlatne rukavice" Finale 34. "Vojvođanske zlatne rukavice" Finale 34. "Vojvođanske zlatne rukavice" Finale 34. "Vojvođanske zlatne rukavice" Finale 34. "Vojvođanske zlatne rukavice"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3395

Povezane vesti

Povezane teme

boks

bokserski klub spartak

vojvođanska zlatna rukavica

tomislav antelj

bokserski savez vojvodine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.