Komentara: 8
Pregleda: 8670

CT skener u subotičkoj bolnici ponovo u funkciji

10.12.2014. u 15:46h
Izvor: RTV
Posle bezmalo tri meseca, CT aparat u subotičkoj bolnici je popravljen i ove nedelje će biti pušten u rad, pa pacijenti neće više morati na preglede da idu u Novi Sad u Klinički centar Vojvodine.
CT skener u subotičkoj bolnici ponovo u funkciji

Zastoj je izazvala javna nabavka koja je trajala tri meseca, izjavio je dr Goran Bićanin, direktor Opšte bolnice Subotica. U kvaru je bila CT cev koja predstavlja potrošni materijal kod CT aparata.

- "CT cev je ugrađena, prošle nedelje su bili ljudi iz instituta Vinča koji su izvršili merenja zračenja nakon snimanja, usmeno je dobijena potvrda da je sve u redu." - izjavio je Bićanin

Prethodnih dana su na CT aparatu pregledani već neki urgentni pacijenti, ali za zvanični rad neophodna je dozvola, a po rečima direktora Opšte bolnice kada se dobije dozvola krenuće i dvosmenski redovan rad na ovom uređaju, što podrazumeva efikasnije skidanje pacijenata sa liste čekanja.

Po rečima Bićanina, ono što je već izvesno je da će za godinu dana CT skener ponovo trebati servisirati, pa je direktor sugerisao da bi nadležna ministarstva i pokrajinski sekretarijat mogli unapred da dogovore javnu nabavku kako bi se izbegao ponovni zastoj u radu tog aparata.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 8670

Povezane vesti

Povezane teme

Goran Bićanin

opšta bolnica

magnetna rezonanca

ct skener

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.