Komentara: 8
Pregleda: 7580

Cena ogreva ista, a prodaja manja

23.10.2014. u 17:00h
Izvor: RTV Yueco
Dolaskom hladnog talasa, pojačana je i potražnja za ogrevom, ali ne i prodaja. Iako se većinima onih koji godinama koriste čvrsto gorivo kao ogrev još letos sabdela drvima ili ugljem, ne tako mali broj sugrađana dolazi da se raspita za prodaju ogreva u vrećama. Cena ogreva nije se menjala za razliku od prošle godine, ali je kupovna moć građana još manja, pa je samim tim ni prodaja nije zavidna.
Cena ogreva ista, a prodaja manja

Veronika Toldi došla je u drvaru, ali ne da kupi ogrev, nego da zameni butan bocu. Veronika kaže da je 8 kubika drva i 2 tone uglja kupila još letos, a da je novac za to sakupljala od prošle godine. Isto tako već sada počela je da odvaja za narednu godinu. Od svake penzije po 2 hiljade dinara.

Cene ogreva se nisu menjale u odnosu na prošli godinu. Ugalj Banović je 14 hiljada dinara to toni, Kleka 10 hiljada 545 dinara, Eko ugalj 9 hiljada 400 dinara, dok je kubik drva i dalje je 4800 dinara i to ispilano i odvezeno do kuće.

Nakon poplava koje su se dogodile u maju, nema proizvodnje domaćeg uglja, pa se uvozi ugalj uglavnom iz Bosne i Hercegovine. Cene su kalkulisane na bazi evra, pa se poskupljenje ogreva ne očekuje osim ukoliko evro ne pređe cifru od 120 dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 7580
Povezane teme

ogrev

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.