Komentara: 4
Pregleda: 3655

Cena hleba i dalje 46 dinara

30.07.2015. u 17:43h
Izvor: RTV City
Vlada Srbije je produžila Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500, što znači da maksimalna cena ove vrste hleba ostaje 46 dinara, izjavio je danas Tanjugu potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.
Cena hleba i dalje 46 dinara

„S obzirom da je cena brašna danas neznatno niža nego u januaru ove godine i da nije bilo promena ostalih troškova koji učestvuju u ceni hleba, ne postoji ekonomsko opravdanje za poskupljenje ove osnovne životne namirnice“, precizirao je Ljajić. On je naglasio da se ni u narednom periodu ne očekuju poremećaji u ovoj oblasti, s obzirom da je žetva pšenice u Srbiji završena i već sada možemo reći da će rod od oko 2,4 miliona tona biti dovoljan i za domaće potrebe, koje iznose oko 1,5 miliona tona pšenice, ali i za izvoz.

Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba T-500, koju je vlada produžila juče, stupa na snagu 1. avgusta 2015. godine i važiće šest meseci, do 31. januara 2016. godine.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3655
Povezane teme

hleb subotica

cena hleba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.