Komentara: 6
Pregleda: 3358

Cena grejanja, za sada, ostaje ista

22.09.2012. u 22:28h
Izvor: SuMedija
Većina toplana u Srbiji najavila je poskupljenje grejanja i do 45 odsto, ali u Subotici ovako drastičnog povećanja neće biti. Zavisno od kretanja cene gasa, „Toplana" bi mogla da poskupi do 10 odsto u novembru.
Cena grejanja, za sada, ostaje ista

Kako se približava jesen, cene hvataju zalet, a skori početak grejne sezone mnogima unapred izaziva jezu, ne samo zato što meteorolozi najavljuju izuzetno hladnu zimu, nego i zbog vesti da toplane zahtevaju enormna poskupljenja kako bi uopšte mogle početi grejnu sezonu.

Što se Subotice tiče, sudeći prema informacijama iz javnog komunalnog preduzeća „Toplana", nakon redovnih letnjih remonta sve teče uobičajenim redosledom i nema nagoveštaja da bi cena grejanja mogla u nekom većem procentu da ode gore, pogotovo ako gas ne poskupi drastično.

- Još je o tome preuranjeno govoriti, ali kako se bliži početak grejne sezone, problematika toplana postaje aktuelna jer se većina njih suočava sa disparitetom između cene grejanja i cene energenata i zbog toga strahuju da li će sa tim cenama uspeti da podnesu teret grejne sezone - kaže direktor „Subotičke toplane" inženjer Pero Rikić.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3358
Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

grejanje

cene grejanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.