Komentara: 34
Pregleda: 20476

Carinik i policajac uhapšeni zbog mita

24.02.2015. u 19:21h
Izvor: Agencija "Tanjug"
U Subotici su uhapšene tri osobe, među kojima su policajac i carinik, koji su zloupotrebili službeni položaj, saopštila je danas Uprava carina i istakavši da su time, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, nastavili borbu protiv korupcije u svojim redovima.
Carinik i policajac uhapšeni zbog mita

Privedene su tri osobe kojima je određen pritvor u trajanju od 48 sati i to: vozač kombija kojim je krijumčarena tekstilna roba zbog davanja mita, a za krivično delo primanja mita osumnjičeni su 33-godišnji policajac i 41-godišnji carinik, precizira se u saopštenju.

Sumnja se da je vozač kombija u kome je otkrivena krijumčarena tekstilna roba u dogovoru s policijskim i carinskim službenikom fiktivno evidentirao pregled vozila, bez uvida u robu koja se prevozi, jer se radilo o velikoj količini tekstila bez potrebne prateće dokumentacije, kao i da je za takvu ''uslugu'' platio obojici.

Policija je prilikom pretresa pronašla novčanice za koje se sumnja da su predmet pomenutog krivičnog dela.

Uprava carina ističe da u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na taj način nastavila uspešnu borbu protiv korupcije u svojim redovima i naglašava da će službenici Uprave carina nastaviti da u saradnji sa policijom prikupljaju podatke koji će doprineti da se otkrije identitet onih koji na isti ili sličan način nanose štetu budžetu Srbije i ugledu svih službenika koji svoj posao obavljaju časno i pošteno.

Ranije danas i MUP je saopštio da su uhapšene tri osobe za koje je doneto i rešenje zadržavanju do 48, od kojih je jedna policajac, a druga carinik, zbog sumnje da su dali, odnosno primili mito.

U saopštenju MUP navedeo je da se za krivično delo davanje mita sumnjiči M. D. (38), a za krivično delo primanje mita policajac S. K. (33) i carinik E. Č. (41).

Sumnja se da je carinik E. Č. tražio od M. D. 500 evra, kako bi M. D. mogao neometano da pređe granični prelaz Đala s većom količinom tekstilne robe bez potrebne prateće dokumentacije.

Sumnja se i da je E. Č., u dogovoru s policijskim službenikom S. K., fiktivno evidentirao i pregled vozila, bez uvida u robu koja se prevozi, kao i da je za učinjenu uslugu dobio 380 evra.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 34
Pregleda: 20476
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.