Komentara: 39
Pregleda: 9073

Čak 138 provala, krađa i razbojništva (samo) u januaru

09.02.2013. u 00:19h
Izvor: RTV Yueco
U prvih mesec dana ove godine u Subotici je izvršeno 138 krivničnih dela provale, krađe i razbojništva, što je indentično istom peridodu prošle godine. Krivična dela razlikuju se od interesovanja izvršilaca, a najučestalija dela su provale u stambene objekte, motorna vozila, ili obijanje trafika i prodavnica.
Čak 138 provala, krađa i razbojništva (samo) u januaru

Činioci krivičnih dela, čini se, više ne biraju ni mesto ni vreme, bar ako je suditi po rečima onih koji su bili žrtve obijanja, ili pljačke. Iako je dobar deo pljački rasvetljen od strane policije, veliki broj počinilaca i dalje nastavlja sa učestalim izvršenjem krivničnih dela. Policija savetuje bolje obezbeđivanje svoje imovine.

Radijalac. Nekada mirno mesto gde se do kasno u noć šetalo ulicom Aleja Maršala Tita, a danas jedno od mesta gde su pljačke, kako sugrađana tako i imovine najučestalije. Maltene da ne prođe noć a da neko od stanovnika Radijaca ne bude oštećen od strane nepoznatih lica. Jedan od sugrađana koji je želeo da ostane anoniman, rekao nam je da su mu pre dve noći po drugi put obili garažu, kao i njegovim komšijama čije su garaže odmah pored. Iako je imao katanc na garaži, on je lako presečen, nakon čega su mu provalnici pokušali ukrasti atomobil, ali na njegovu sreću nisu uspeli da nađu ključeve.

Samo je u toku januara izvršeno 44 krivična dela obijanja putničkih vozila, od čega je 19 slučajeva rasvetljeno. Kada je reč o stambenih objektima u toku januara izvršeno je čak 82 krivična dela od čega je 55 krivično delo teške krađe, 17 krivično delo krađe, a ukupno je rasveteljeno 24 slučaja. Ovakvi slučajevi učestaliji su na rubnim područijima grada, što ne znači da ih nema i u centru. Što se tiče krivičnih dela na štetu prodavnica i trafika, tokom januara su zabeležena 22 krivična dela, od čega je 5 rasvetljeno, a u nekim slučajevima počinioci su uhvaćeni na licu mesta. Zabeleženo je i 6 razbojništva, koje spada u najveće krivično delo u ovoj grupi, od čega je 5 rasvetljeno.

Po rečima zaposlenih u Policijskoj upravi Subotica, njihove ekipe češće obilaze područija za koja se zna da su konstantno na mesti provalnika, ali da isto tako nisu u mogućnosti da pokriju svako mesto koje je meta napada. Oni savetuju građane da pre svega sami povedu računa o svojoj bezbednosti i da je podignu na najviši nivo. Osim toga, ukoliko građani budu svedoci izvršenja određenog krivičnog dela, potrebno je da što pre obaveste policiju, čime će u mnogome pomoći u hvatanju počinilaca.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 39
Pregleda: 9073
Povezane teme

Policijska uprava Subotica

Policija Subotica

razbojništvo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.