Komentara: 20
Pregleda: 10050
Foto

Buran zbor građana u MZ "Makova sedmica"

11.10.2015. u 10:50h
Izvor: Subotica.com
Posle osam godina, u mesnoj zajednici Makova sedmica održan je zbor građana sa ciljem da se predstavi infrastrukturni plan razvoja ovog naselja u periodu od 2016. do 2018. godine, kao i da meštani iznesu svoje primedbe i sugestije. Zbor je protekao prilično burno, a najviše primedbi bilo je zbog delimičnog asfaltiranja Bračke i ulice Ane Frank.
Buran zbor građana u MZ "Makova sedmica"

Pored rukovodstva MZ, zboru su prisustvovali predstavnici preduzeća „Direkcija za izgradnju grada“, „Vodovod i kanalizacija“, „Čistoća i zelenilo“, „Suboticatrans“ i „Telekom“, koji su predočili plan investicija na teritoriji ove mesne zajednice. Okupljeni meštani u više navrata negodovali su što na zboru nije prisutan gradonačelnik Jene Maglai, a najviše „posla“ imao je Peter Blau, direktor „Direkcije“, objašnjavajući zbog čega pojedine ulice još uvek nemaju asfalt.

- Imamo dosta problema. Makova sedmica je jedna od najnerazvijenih mesnih zajednica na teritoriji grada, a to je delom rezultat lošeg planiranja, a delom pogrešnog uverenja da je vikend naselje, što nikako ne može biti sa oko 5.500 stanovnika i 80 odsto legalizovanih objekata – objašnjava Mirsad Nalić, predsednik Skupštine MZ. - Zbog toga smo se okupili kako bi građani izneli svoje primedbe, a predstavnici grada objasnili šta se trenutno može realizovati.

Buran zbor građana u MZ "Makova sedmica"

A primedba je itekako bilo. Najžustriji su bili stanovnici Bračke ulice, koja je samo delimično asfaltirana, dok ostali stanovnici i dalje idu po blatu do kolena.

- Nigde na svetu nema da se uradi samo sredina ulice, a ostalo ostavi i tvrdi da nema novca. Jedan deo je urađen, a mi ostali kada padne kiša ne možemo nigde. Deca nam u gumenim čizmama idu u školu – kaže jedan od mnogih nezadovoljnih građana, pozivajući se na obećanja da ulica biti završena.

Direktor „Direkcije“ Peter Blau podsetio je da je ovogodišnji budžet ovog preduzeća, namenjen za izgradnju bio 36 miliona dinara, za svih 36 mesnih zajednica.

Buran zbor građana u MZ "Makova sedmica"

- Morate razumeti, ne možemo iz ničega stvoriti toliko sredstava da bi se svi zahtevi rešili. Ova ulica je dugačka 2.200 metara, još se radi eksproporijacija zemljišta, a asfaltiranje jednog njenog dela urađeno je sredstvima iz pokrajinskog budžeta – objasnio je Blau. - Radovi se izvode fazno, jer nema drugog načina. A odluka šta će se raditi donosi se u skladu sa listom prioriteta.

Građane ovo objašnjenje nije puno umirilo, a žiteljima Bračke pridružile su se i komšije iz ulice Ane Frank i Isidore Sekulić, koje su takođe samo delimično urađene.

Buran zbor građana u MZ "Makova sedmica"

Pored asfalta, u ovoj mesnoj zajednici nedostaje i vodovodna i kanalizaciona infrastruktura, kablovska mreža, a polovina građana nema telefonski priključak.

- Već devet godina bezuspešno pokušavam da prenesem telefonski broj iz Teslinog naselja u kuću na Makovoj sedmici i stalno mi stiže objašnjenje da za to nema tehničkih uslova – izneo je svoj problem jedan građanin.

Ilija Mirkov, koordinator Izvršne jedinice „Telekom“ Subotica, odgovorio je da naredne godine počinju radovi na decentralizaciji mreže.

- Počinju zemljani radovi, iskop i postavljanje optičkih kablova, do kraja godine očekujemo uključenje prvih pretplatnika na nove uređaje, a oni koji već imaju telefon i internet osetiće boljitak – najavio je Mirkov.

Buran zbor građana u MZ "Makova sedmica"

Građani su tražili efikasnije uklanjanje otpada jer se stvaraju divlje deponije. Takođe, napomenuto je da je neodpustivo da ovo naselje nema ni jedan sportski teren namenjen mladima.

Izvor: Subotica.com
Zbor građana MZ "Makova sedmica" Zbor građana MZ "Makova sedmica" Zbor građana MZ "Makova sedmica" Zbor građana MZ "Makova sedmica" Zbor građana MZ "Makova sedmica" Zbor građana MZ "Makova sedmica" Zbor građana MZ "Makova sedmica" Zbor građana MZ "Makova sedmica"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 10050

Povezana vest

Povezane teme

makova sedmica

peter blau

zbor građana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.