Komentara: 9
Pregleda: 4537

Buka od 80 decibela u gradu

21.07.2014. u 17:10h
Izvor: RTV Yueco
Buka koja je prethodnih 6 dana, 24 časa na dan, ometala stanovnike ulica Cara Lazara i Miloša Obilića, a koja je dolazila od kompresora za izbacivanje podzemne vode, konačno je prestala. U subotu uveče, dok je buka još uvek trajala, građani su se obratili komunalnoj inspekciji, koja je u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje, izmerila 35 decibela jaču buku, nego što je dozvoljena. Iako je kompresor morao da radi sve vreme kako bi posao bio završen, komunalna inspekcija najverovatnije će napisati prijavu protiv preduzeća koje radi na zameni toplotnih cevi.
Buka od 80 decibela u gradu

Mihajlo Đolaji samo je jedan od stanovnika koje je od ponedeljka do subote, u svakodnevnim obavezama, ali i tokom noći, ometala buka koju je stvarao kompresor za izbacivanje podzemnih voda. Na raskrsnici ulica Cara Lazara i Miloša Obilića vrši se zamena toplotnih cevi, pa je zbog kompresora koji je 6 dana radio danonoćno, Mihajlo pozvao komunalnu inspekciju kako bi se uverila u jačinu zvuka.

Komunalna inspekcija je zajedno za ekipom Zavoda za javno zdravlje baš u trenutku poziva bila na terenu, kontrolišući zvuk u noćnim klubovima, pa je intervencija merenja zvuka mogla odmah da bude izvršena, što inače nije praksa. Dozvoljena buka u gradu je propisana na 45 decibela, dok je na delu kod kompresora izmerena na 80 decibela.

Komunalna policija i inspekcija ne vrše merenje buke na poziv, jer to radi Zavod za javno zdravlje, ali u ovom slučaju intervencija je izvršena odmah, jer su se zaposleni u Zavodu nalazili sa inspekcijom na terenu, mereći buku na različitim lokacijama.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 4537
Povezane teme

buka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.