Komentara: 8
Pregleda: 4849

Borbene košarkašice Spartaka pružile veliki otpor Vojvodini

18.10.2014. u 19:01h
Izvor: Subotica.com
U drugom kolu Prve lige za košarkašice danas su se u Hali sportova u Subotici sastale ekipe Spartaka i Vojvodine, u meču u kojem su bolje odigrale gošće i pobedile sa 110:64. Bez obzira na veliku razliku po više osnova domaće košarkašice pružile su odličan otpor, što je publika nagradila snažnim aplauzom.
Borbene košarkašice Spartaka pružile veliki otpor Vojvodini

Fizički snažnije, visinski nadmoćnije i nadasve iskusnije gošće iz Novog Sada vodile su od prvog poena pa sve to stvaranja velike prednosti po isteku 40. minuta, ali daleko od toga da nije bilo pružanja otpora, štaviše, mlade, fizički inferiornije i neiskusne košarašice Spartaka rastrčale su se na terenu i izgarale za svaku loptu, ali isto tako napravile su mnogo tehničkih grešaka koje su nastale pod konstantnim pritiskom gošći, koje su bile svesne šta je njihova prednost i gde mogu da dominiraju.

Iako konačni rezultat možda ne ide u prilog konstataciji da su Spartakova "deca" na parketu pružila snažan otpor iskusnoj novosadskoj ekipi, dešavanja na parketu su se menjala iz četvrtine u četvrtinu, a najsnažniji pritisak Subotičanke su ostvarile većim delom treće i početkom četvrte četvrtine kada su spustili razliku na -12 (56:68), ali ekipa Vojvodine je u poslednjih 5-6 minuta meča odigrala kvalitetnije i iskoristila sve prednosti koje imaju.

Borbene košarkašice Spartaka pružile veliki otpor Vojvodini

ŽKK "Spartak" - ŽKK "Vojvodina" 64:110 (11:25, 16:27. 26:16, 11:42)

Najefikasnija u ekipi Spartaka bila je Suturović sa 17 postignutih poena (7/7 sa linije slobodnih bacanja, 2/2 za tri poena, 5 skokova, 4 osvojene lopte, 2 asistencije i 8 izgubljenih lopti), zatim Stešević sa 12 poena (svi poeni postignuti iz igre za dva poena, 6/8), Tulenčić je postigla 10 (3/3 za tri poena), Erčić 9, Francišković 8, dok su Vidakovic Hadnađ i Skocajić postigle po 4.

Protiv svog bivšeg kluba, sada u dresu Vojvodine, danas u odigrale Grahovac i Vida koje su postigle po 6 poena i Lakićević koja je u svojoj novoj ekipi bila najefikasnija sa 29 poena.

Borbene košarkašice Spartaka pružile veliki otpor Vojvodini

- "Čestitam ekipi Vojvodine na borbenoj igri, mi smo mnogo mlađe i neiskusnije od njih, borile smo se koliko se mogle, ali od ovoga nije moglo bolje. Vredno treniramo, trudimo se, idemo korak po korak i trudićemo se da to u nastavku bude što bolje." - izjavila je Sanela Suturović, kapiten ŽKK "Spartak"

Trener subotičke ekipe Blagoja Ivić i pored visokog poraza bio je zadovoljan jer je ekipa pokazala napredak u određenim segmentima, što očekuje da će vremenom uticati i na bolju igru, pogotovo kada se ekipa pojača na nekim pozicijama koje su evidentno klimave.

Borbene košarkašice Spartaka pružile veliki otpor Vojvodini

- "Svi koji su pratili utakmicu mogli su da primete da je neosporan kvalitet gošći iz Novog Sada, pre svega u iskustvu i atletskim mogućnostima, sve su to seniorke, neke su i reprezentativke. Čestitao bi ekipi Vojvodine na pobedi, ali i mojim igračicama na odličnoj  igri i iskazanoj borbenosti. Moramo biti svesni da sem Suturovićeve sve ostale devojčice su od 1997. do 2001. godišta, ali i pored toga primetan je napredak u odnosu na meč sa Crvenom zvezdom. Kada nam se priključe Anđela Zjalić i Milica Ivić siguran sam da će to biti bolje. Rekao sam devojkama da me ne interesuje rezultat već napredak, a današnja igra je čak i mene iznenadila, pozitivno. " - izjavio je Ivić.

ŽKK "Spartak" u nastavku očekuje težak raspored. Već u narednom kolu ekipa putuje u Kragujevac, zatim dolazi ekipa "Korać", pa Partizan - praktično 5 najačih ekipa u Prvoj ligi.

- "Da bismo bili konkurentni moramo da se pojačavamo i to ćemu uskoro da uradimo, pre svega na poziciji centra i na spoljnom. Sledi nam grčevita borba za opstanak, ali daćemo sve od sebe da ostavimo što bolji utisak." - zaključio je Ivić

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 4849
Povezane teme

hala sportova

hala sportova subotica

ženski košarkaški klub spartak

blagoja ivić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.