Komentara: 3
Pregleda: 3125

Boks klub "Spartak" proslavlja 70. rođendan

21.10.2015. u 15:00h
Izvor: RTV City
Ove godine Boks klub "Spartak" obeležava 70 godina postojanja i tim povodom u nedelju će biti održan revijalni bokerski meč u kojem će ugostiti bokserski klub iz Vukovara. Borbe počinju u 11 časova, a ulaz je besplatan.
Boks klub "Spartak" proslavlja 70. rođendan

Nakon završetka Drugog svetskog rata bokserski entuzijasti  osnovali su Boks klub "Spartak" 15. oktobra. Prvi trener u posleratnom periodu bio je Stevan Engelbreht, a predsednik Franzer Janoš. Savezna bokserska liga osnovana je 1948. godine, a Spartak je u svojoj prvoj sezoni zauzeo poslednje mesto na tabeli sa po jednom pobedom i nerešenim ishodom i 8 poraza.

Nakon te prve sezone, bokseri Spartaka nizali su samo uspeh za uspehom. Osvojili su veliki broj pojedinačnih titula prvaka stare Jugoslavije i Srbije u seniorskoj konkurenciji, dok su i u mlađim konkurencijama takođe osvojili pregršt  titula u takmičenjima najvišeg  ranga.

Boks klub "Spartak" dao je brojne asove poput Đulai Lajoša, Tot Rudolfa, Stefanović Jovana, Šovljanski Pavleta, Arifa Ibrahimovića, Tamaši Franje pa do aktuelnih asova Denisa Memetovića I Nemanje Uverića.

Boks klub "Spartak" proslavlja 70. rođendan

Od 1980. godine organizuju poznatu manifestaciju “Vojvođanska zlatna rukavica”, koje je i dalje aktuelna. Danas su bokseri Spartaka apsolutni vladari na ovim prostorima, redovni učesnici Regionalne bokserske lige I učesnici brojnih svetskih takmičenja.

Povodom proslave 70. rođendana, bokseri Spartaka u nedelju u Hali sportova održaće revijalni meč sa ekipom Borova iz Vukovara koji će im poslužiti I kao odlična provera pred početak Regionalne “Boxing one” lige u januaru mesecu.

Subotički tim će nastupiti kompletan, a gledaoci će uživati u 11 borbi u ringu koji počinju od 11h.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3125

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

boks

bokserski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.