Komentara: 6
Pregleda: 4977

Blokiran račun Subotičke toplane

11.04.2012. u 20:20h
Izvor: Radio Subotica
Račun "Subotičke toplane" je blokiran od 4. aprila, jer je "Srbijagas" aktivirao menice svih dužnika, uključujući i javno komunalno preduzeće u Subotici – kaže direktor "Toplane" inženjer Pero Rikić.
Blokiran račun Subotičke toplane

To znači da su svim toplanama u Srbiji blokirani računi, bez obzira na visinu duga. Što se tiče dugovanja "Subotičke toplane", ona se odnose na februarski račun, kada je zbog temperaturnih prilika potrošnja gasa bila velika, i u trenutku blokade iznosila su oko stotinu miliona dinara. Do blokade računa je došlo, kako tvrdi direktor Pero Rikić, bez opomene i najave, iako je do tada "Toplana" već izmirila trećinu duga za februar, a on je dospevao za naplatu, inače, tek 8. aprila. Korisnici grejanja u Subotici duguju "Toplani" mnogo veći iznos nego što je preduzeće dužno dobavljaču gasa, ali u javnom komunalnom preduzeću ne žele da prema svojim dužnicima primenjuju restriktivne mere, i veruju da će "Srbijagas" ovih dana povući odluku o blokadi, koja je, po njima ishitrena, naročito kada je u pitanju "Subotička toplana" koja spada među redovnije platiše gasa u Srbiji. Takođe napominju da se blokada ne odnosi na martovska potraživanja "Srbijagasa" i ne utiče na snabdevanje energentom pri kraju grejne sezone.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 12 godina i 1 nedelju
Komentara: 6
Pregleda: 4977
Povezane teme

toplana subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.