Komentara: 29
Pregleda: 36157

Blokada saobraćaja na nekoliko putnih pravaca u okolini Subotice

31.01.2014. u 10:04h > 22:03
Izvor: Subotica.com
U toku jutarnjih časova usled jakog vetra, došlo je do formiranja snežnih nanosa i otežanog odvijanja saobraćaj, stoji u saopštenju PU Subotica.
Blokada saobraćaja na nekoliko putnih pravaca u okolini Subotice

9:05 - Trenutno su u zastoju putni pravci: magistralni put Bačka Topola – Mali Iđoš, kod 65 km, na putu od Bačke Topole ka Bajši, između Tornjoša i Gunaroša, na ulazu u Tomislavce iz pravca Karađorđeva i na ulazu u naselјe Karađorđevo

Saobraćaj je trenutno obustavlјen za teretna vozila.

Policijska uprava Subotica apeluje na vozače da bez preke potrebe ne kreću na put, a ukoliko moraju, da koriste zimsku opremu i lance.

9:52 - Autoput na delu od Novog sada do Srbobrana nešto iza ponoći

10:33 - Stanje na jednom delu autoputa Subotica - Beograd. Sliku nam je poslao jedan od vozača koji se jutros našao na ovoj deonici. Trenutno duva izuzetno jak vetar koji pravi velike snežne nanose.

Blokada saobraćaja na nekoliko putnih pravaca u okolini Subotice

Snežni nanosi širom Vojvodine

Širom Vojvodine je otežan saobraćaj zbog snežnih nanosa na putevima. Na severu Bačke posebno je kritična situacija na relaciji Subotica – Sombor i na putevima u blizini Bačke Topole.

„Jedva smo prešli sto metara, stojim tu između Bačke Topole i Malog Iđoša. Ne puštaju nas nazad a ne možemo ni napred. Stojim tu od šest i petnaest. A sad je već jedanaest sati. Opšti je haos na putu. Samo da da stignem do Bačke Topole da popijemo nešto toplo i da jedemo. Niko nije računao na ovako nešto“, kaže za RSE jedna devojka koja je još jutros krenula na posao, ali zbog snežnih nanosa ostala je na regionalnom putu.

U blizini Bačke Topole na putevima su osim automobila i autobusi kao i teretna vozila.

11:22 - Autoput na delu od Subotice do Žednika u totalnoj blokadi (foto: D. Stantić)

Blokada saobraćaja na nekoliko putnih pravaca u okolini Subotice

Prema našim informacijama otežan je saobraćaj i na autoputu E-75.

Regionalni put između Malog Iđoša i Vrbasa je takođe zavejan.

Slična je situacija i u Banatu gde je više desetina ljudi od sinoć zavejano na putu Zrenjanin-Beograd na deonici Stajićevo-Perlez. Snežni nanosi su oko četiri metra, a udara vetar preko 100 km/h.

12:10 - Stanje na putevima na severu Vojvodine

Prema informacijama sa terena od 11,30 časova, na području Policijske uprave u Subotici, saobraćaj se usled snežnih nanosa odvija otežano.

Trenutno su u zastoju putni pravci:

  • put Pačir-Bajmok
  • put Subotica - Bačka Topola, kod naselјa Mali Beograd
  • na putu od Bačke Topole ka Bajši
  • između Tornjoša i Gunaroša
  • na ulazu u Tomislavce iz pravca Karađorđeva
  • i ulazu u naselјe Karađorđevo

Iz PU Subotica uveravaju građane da su u cilјu uspostavlјanja nesmetanog saobraćaja, na gore pomenutim putnim pravcima, angažovana sva raspoloživa sredstva i mehanizacija.  

15:27 - Gradonačelnik Subotice Jene Maglai da je trenutno situacija na lokalnim putevima i naseljima pod kontrolom, te da građani nisu ugroženi.

U ovim momentima gradski i prigradski saobraćaj odvija se bez otkazivanja polazaka i zaglavljivanja autobusa, kojih je bilo tokom dana, dok je situacija sa međugradskim saobraćajem jako loša, jer se polasci ili otkazuju ili se beleže višečasovna kašnjenja autobusa, kako onih koji su krenuli iz Subotice, tako i onih koji idu ka Subotici.

17:45 -  Putni pravac od Bačke Topole do Subotice, na kojem se danas formirala kolona vozila ponovo je stavljen u funkciju, potvrdio je večeras portparol Ministarstva odbrane major Jovan Krivokapić. Prema njegovim rečima, jedan vojni tenk za izvlačenje je sa tog puta uklonio teretno vozilo koje se zbog poledice prevrnulo na putu i satima blokiralo saobraćaj.

20:42 - Nova drama: Prevrnuo se kamion, u koloni prema Feketiću zarobljene stotine vozila

Blokada saobraćaja na nekoliko putnih pravaca u okolini Subotice

Na delu auto-puta od Bačke Topole prema Feketiću, u smeru prema Novom Sadu, stoji duža kolona vozila jer se na 63. kilometru od granice prevrnulo teretno vozilo, rekla je večeras Tanjugu Aleksandra Ljubenković iz Operativnog centra Auto moto saveza Srbije.

Kolona, u kojoj je prema procenama nekoliko stotina vozila, počela je da se formira pre jedan sat.

Iz AMSS podsećaju da je na snazi zabrana kretanja za teretna vozila na području Vojvodine i ističu da su ekipe zimske službe krenule na mesto događaja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 29
Pregleda: 36157

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.