Komentara: 21
Pregleda: 4496

Bez rešenja za radnike "Agrosemena", u petak sastanak sa Vasinom

07.10.2015. u 16:29h
Izvor: RTV City
Status zaposlenih u firmi „Agroseme – Panonija“ i nakon jučerašnjeg sastanka i dalje je bez pomaka. Za petak u 10 časova predviđen je sastanak sa potpredsednikom pokrajinske Vlade Miroslavom Vasinom.
Bez rešenja za radnike "Agrosemena", u petak sastanak sa Vasinom

Sastanku su prisustvovali predstavnici sindikata ove firme, predsednik Samostalnog sindikata Milan Popović, Zaštitnik građana Zlatko Marosiuk, kao i generalni direktor „Agrosemena“  Jovan Šarović i predstavnik novog većinskog vlasnika firme „Advance Seed“.

Radnici se danas nisu okupili ispred ulaza u firmu, ali najavljuju da neće odustati od svojih zahteva i sledeća instanca je pokrajinska Vlada. Sastanak sa potpredsednikom pokrajinske Vlade, Miroslavom Vasinom, zakazan je za petak u 10 časova.

Podsećamo da je imovina „Agrosemena“ prodata na licitaciji kako bi se naplatila dugovanja prema poveriocima, a kod novog vlasnika prešlo je 18 zaposlenih. Ostalo je oko 40 radnika čija je sudbina neizvesna i kojima „Agroseme“ duguje plate i doprinose, a koje nema ko da isplati, jer zapravo firma osim na papiru, više ne postoji.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 4496

Povezane vesti

Povezane teme

protest radnika u Subotici

agroseme panonija

miroslav vasin

protest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.