Komentara: 3
Pregleda: 5768

Besplatno zemljište za fabriku Contitech - Continental u Subotici

08.07.2011. u 15:00h
Izvor: RTV City
Besplatno zemljište za fabriku Contitech - Continental u Subotici

Danas je održana 7. vanredna sednica Skupštine grada na kojoj su odbornici jednoglasno usvojili elaborat o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta bez naknade u privrednoj zoni Mali Bajmok kompaniji Continental-Contitech.

Grad je ova 4 hektara i 28 ari dobio od Ministarstva poljoprivrede bez naknade, njegova tržišna vrednost procenjena je na 460.469 evra, a očekivani prihod grada od ove investicije u narednih pet godina je 523.191 evra. Ova kompanija će sukcesivno do 2016. godine uposliti 295 radnika za koje se pretpostavlja da će za pet godina ostvariti preko 4,7 miliona evra neto zarade.

Kako je navedeno u elaboratu, Continental-Contitech će za realizaciju ovog projekta uložiti 10 miliona evra od čega će značajan deo biti za izgradnju objekata sa pratećom infrastrukturom što će dovesti do anagažovanja domaće građevinske operative, a osim toga brend kompanije koja spada u svetske lidere u proizvodnji programa tehničke gume će,s jedne strane,stvoriti uslove za razvoj i ovladavanje novim tehnologijama a sa druge će predstavljati značajnu referencu za privlačenje novih investicija i jačanje konkurentnosti grada.

Lokalni parlament je danas utvrdio i naknadu za uređivanje građevinskog zemljišta za realizaciju ove investicije u iznosu od 5 evra po metru kvadratnom.Na dnevnom redu sednice bile su i izmene programa poslovanja JP Direkcija za izgradnju grada. Naime, izmenama budžeta grada koje su usvojene u junu, planirano je povećanje sredstava za ulaganja pre svega u putnu infrastrukturu i komunalno održavanje grada sa 1,8 milijardi na 2 milijarde.


Izvor: RTV City
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 5768
Povezane teme

investicije u Suboticu

Investiranje u Suboticu

Skupština grada Subotice

fabrika Subotica

skupština subotice

fabrika kontinental

fabrika continental

contitech subotica

nemačke investicije

zemljište za fabriku

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.