Komentara: 14
Pregleda: 17953

Besplatna "slana soba" za najmlađe Subotičane sa respiratornim problemima

06.12.2012. u 15:36h
Izvor: RTV Yueco
Subotička deca starosti do 14 godina, ukoliko imaju respiratornih problema, u pratnji jednog roditelja moći će u buduće da koriste usluge Slane sobe u jednom od najvećih wellness centara u Srbiji, koji se nalazi u Hotelu “Galleria”.
Besplatna "slana soba" za najmlađe Subotičane sa respiratornim problemima

Kako je najavljeno na današnjoj press konferenciji, ideja za akciju potekla je od menadžmenta HKPC “Galleria”, a pored lokalne samouprave, podržavaju je preduzeća u vlasništvu nemačkog biznismena Rudolfa Valtera - HKPC “Galleria”, “Lurdy” marketi i “Phiwa”. On je podsetio da su njegova preduzeća i u prošlosti, tačnije od prvih investicija u Srbiji, imala društveno-odgovorne akcije.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić istakao je da je niska pošumljenost i peskovit teren karakteristika područja Subotice i okoline, ali i uzrok brojnih pulmoloških problema kod najmlađih Subotičana, a da je mogućnost korišćenja “slane sobe”, odnosno simulacije boravka na moru, od izuzetnog značaja za tu populaciju građana Subotice, istovremeno se i zahvalivši rukovodstvu HKPC “Galerija” na ovom gestu “kojim da delu pokazuju svoju dozu društveno-odgovornog poslovanja”.

Slana soba predstavlja jedan vid haloterapije, a u domaćem zdravstvu još uvek ne postoje protokli o ovom vidu terapije koja se koristi za hronična oboljenja kao što su upala srednjeg uha, upala krajnika, tegobe gornjih i donjih disajnih puteva, kao i astma i kožna oboljenja. Član Gradskog veća zadužen za oblast zdravstva dr Atila Čengeri naglasio je da će ovim zdravstvena zaštita najmlađih Subotičana biti bogatija.

Besplatna "slana soba" za najmlađe Subotičane sa respiratornim problemima

Kako je najavljeno, cela akcija biće na dobrovoljnoj bazi, tretman za decu traje 20 minuta, pri čemu je za pun efekat potrebno 10 do 15 tretmana. U sklopu akcije, terapija će za decu biti besplatna, kao i za jednog roditelja u pratnji, a ukoliko želi, drugi roditelj takođe može doći na terapiju, s tim da će mu biti naplaćen, ali uz popust.

Izvor: RTV Yueco
Besplatna "slana soba" za najmlađe Subotičane sa respiratornim problemima Besplatna "slana soba" za najmlađe Subotičane sa respiratornim problemima Besplatna "slana soba" za najmlađe Subotičane sa respiratornim problemima Besplatna "slana soba" za najmlađe Subotičane sa respiratornim problemima Besplatna "slana soba" za najmlađe Subotičane sa respiratornim problemima Besplatna "slana soba" za najmlađe Subotičane sa respiratornim problemima Besplatna "slana soba" za najmlađe Subotičane sa respiratornim problemima Besplatna "slana soba" za najmlađe Subotičane sa respiratornim problemima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 17953

Povezana vest

Povezane teme

Modest Dulić

atila čengeri

hotel galleria

rudolf valter

galleria welness

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.