Komentara: 1
Pregleda: 2078

Bend "D Zoo" objavio novi singl

27.03.2015. u 16:53h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Pobednici u kategoriji najbolji bend sa teritorije Srbije na prošlogodišnjoj Gitarijadi u Zaječaru, subotički D Zoo, plasirao je novi singl sa nedavno objavljenog albuma "Treća armija trećeg sveta" kao uvertiru u predstojeće nastupe u okviru Gitarijada Promo Tour.
Bend "D Zoo" objavio novi singl

D Zoo su prvi zvanični album objavili 14. marta pod etiketom PGP-a, kao deo nagradnog paketa koji im pripada za najviši plasman na Gitarijadi. Za prvi singl odabrali su numeru "Zemlja ničega", a kao drugi singl upravo su objavili pesmu "Zip".

"Zip", "Zemlja ničega" kao i druge pesme sa albuma prvenca ova subotička petorka predstaviće u okviru promotivne turneje Gitarijade koja počinje 1. aprila u Sofiji, nastavlja se u Ćustendilu i Skoplju, a potom u Sarajevu, Zagrebu, Ljubljani, Velenju, itd.

Albumu "Treća armija trećeg sveta" prethodilo je demo izdanje pod nazivom "Welcome to D Zoo" iz 2012. godine, a pobedi na Gitarijadi uspešni nastupi na takmičarskim festivalima Omladina 2012 (nagrada za najbolji tekst), BARF 2013 (nagrada za najbolju interpretaciju) i BDFL 2014 (prva nagrada novinarskog žirija i drugo mesto u generalnom plasmanu).

Članovi benda još ranije su izjavili da "Zaječarska gitarijada u pravom smislu brine o svojim bendovima" uz preporuku kolegama da se prijave na konkurs za 49. izdanje ovog festivala koji je u toku i otvoren je do 22. maja.

- “Gitarijada zauzima posebno mesto u našoj karijeri. Može se reći da je ona vrhunac naše demo karijere i u tom smislu festival koji nam je omogućio ubrzani proces izdavanja albuma i to za izdavačku kuću kao što je PGP, ali i niz drugih pogodnosti, u koje svakako spada i regionalna turneja. Zaječarska Gitarijada u pravom smislu brine o svojim bendovima i to je glavni razlog zašto bi ona trebala da bude obavezna stanica u putanji svakog benda.”, u jedan glas izjavili su članovi D ZOO.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 9 godina i 1 dan
Komentara: 1
Pregleda: 2078

Povezane vesti

Povezane teme

d zoo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.