Komentara: 2
Pregleda: 4672

Balkansko prvenstvo za odbojkašice od 25. do 29. avgusta u Subotici

18.08.2015. u 13:38h
Izvor: Subotica.com
Ovogodišnje odbojkaško Balkansko prvenstvo u konkurenciji juniorki održaće se od 25. do 29. avgusta u subotičkoj Hali sportova, na kojem će nastupiti osam reprezentacija. U grupi A će igrati Srbija, Rumunija, Moldavija i Albanija, dok će se u B grupi sastati Bugarska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Turska.
Balkansko prvenstvo za odbojkašice od 25. do 29. avgusta u Subotici

Juniorke Srbije, aktuelne prvakinje Evrope, posle prve faze priprema odrađenih u Vrnjačkoj Banji od juče se nalaze u našem gradu gde će nastaviti pripreme za Balkansko prvenstvo koje će početi za tačno nedelju dana.

U sklopu priprema za ovaj turnir juniorke Srbije će odigrati tri pripremne utakmice protiv reprezentacije Rusije (sreda, četvrtak i petak), kao deo priprema za Svetsko prvenstvo koje održava  od 11-19. septembra u Portoriku (u B grupi sa Kinom, Peruom i Meksikom).

Pobednik Balkanskog prvenstva održanog prošle godine je reprezentacija Srbije koja do titule došla uz samo dva izgubljena seta. Na trinaest do sada odigranih Balkanskih prvenstava u konkurenciji juniorki, od 2002. godine, Srbija je osvojila 8 zlatnih i 5 srebrnih medalja.

Balkansko prvenstvo za odbojkašice od 25. do 29. avgusta u Subotici

foto: Odbojkaški savez Srbije

Srbija će nastupiti u sledećem sastavu: tehničarke - Jelena Vignjević (Tent) i Aleksandra Ćirović (Vizura); korektorke - Sara Lozo (Vizura) i Božica Marković; libero - Aleksandra Tadić (Iton Srem Tempo) i Milena Dimić (Vizura); blokerke - Maja Aleksić (Vizura), Olga Jejić (Crvena zvezda) i Sara Vučićević (Tent) i primačice - Katarina Marinković (Radnički), Bojana Milenković (Crvena zvezda), Milica Ćeranić (Tent), Marija Vujnović (Jedinstvo) i Milka Stijepić (Crvena zvezda)

Organizator takmičenja je Odbojkaški savez Srbije, a Subotica je domaćin drugi put zaredom što je veliko priznanje i nosi veliku odgovornost za naš grad, ali i domaću publiku koja prošle godine nažalost nije pokazala veliko interesovanje za ovaj turnir.

Grupna faza do petka, sledi polufinale i u subotu finale

Prvenstvo će u naredni utorak otvoriti duel A grupe između Rumunije i Albanije koji počinje u 14 časova, zatim se nastavlja prvim mečom B grupe između Bugarske i Crne Gore (16h), potom sledi meč Srbije i Moldavije (18h), da bi se prvi dan zatvorio duelom Turske i Bosne i Hercegovine (20h).

Narednog dana (sreda) prve na teren subotičke Hale sportova izaće rodbojkašice Rumunije i Moldavije (14h), zatim od 16 časova igraju Bugarska i Bosna i Hercegovina, Srbija će svoj meč protiv Albanije odigrati od 18 časova, dok će duel Turske i Crne Gore biti poslednji na programu (20h).

U trećem kolu (četvrtak) od 14 časova sastaju se Moldavija i Albanija, zatim slede Bosna i Hercegovina i Crna Gora (16h), u standardnom terminu od 18 časova Srbija će odmeriti snage sa Rumunijom, dok će Bugarska i Turska odigrati poslednji meč grupne faze (20h).

Balkansko prvenstvo za odbojkašice od 25. do 29. avgusta u Subotici

foto: Odbojkaški savez Srbije

Posle takmičenja u grupama po prve dve ekipe iz obe grupe će nastupiti u polufinalu koje je na programu u petak (27. avgust), a sastaće se pobednik A grupe i drugoplasirane B grupe (18h), odnosno pobednik B grupe sa drugoplasiranim grupe A. Pre polufinala odigraće se mečevi za plasman od 5. do 8. mesta.

Veliko finale održaće se u subotu od 20 časova, a njemu će prethoditi borbe za treće, peto, odnosno sedmo mesto i konačan plasman Balkanskog prvenstva za juniorke.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4672

Povezane vesti

Povezane teme

hala sportova

hala sportova subotica

odbojka

odbojkaška reprezentacija srbije

ženska odbojkaška reprezentacija srbije

balkansko prvenstvo

balkanijada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.