Komentara: 1
Pregleda: 1913

Balint Sombati večeras u Modernoj galeriji "Likovni susret’’

24.01.2015. u 12:48h
Izvor: Subotica.com
U Modernoj galeriji ’’Likovni susret’’ Subotica večeras u 18 časova održaće se promocija knjige o umetničkom radu Balinta Sombatija "Yu retorika", u izdanju Izdavačkog zavoda ’’Forum’’ iz Novog Sada.
Balint Sombati večeras u Modernoj galeriji "Likovni susret’’

Na samoj promociji će gostovati i dobitnik „Politikine” nagrade za najbolju izložbu u 2014. godini, autor književnog dela - Balint Sombati (Bálint Szombathy).

Knjiga "Yu retorika" predstavlja prvi pokušaj celovitog, monografskog sagledavanja političke umetnosti Balinta Sombatija kroz publikaciju u kojoj podjednaku ulogu imaju i tekst i ilustracije.

U ovom kapitalnom izdanju nalaze se tekstovi trojice poznavalaca Sombatijevog rada: Bore Ćosića, Vladimira Kopicla i Nebojše Milenkovića koji iz različitih interpretativnih pozicija prikazuju kontekste nastanka Sombatijevih dela i ocenjuju njihov učinak na domaćoj i internacionalnoj umetničkoj sceni.

Ova monografija predstavlja dragoceni doprinos proučavanju neoavangardne, performativne i političke umetnosti u jugoslovenskom i post-jugoslovenskom prostoru, ali je i nezaobilazni vodič kroz umetnički rad Balinta Sombatija.

U promociji knjige učestvovaće Vladimir Kopicl, direktor Zavoda za kulturu Vojvodine, Gabor Virag (Gábor Virág), direktor i urednik Izdavačkog zavoda ’’Forum’’, i Balint Sombati.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1913
Povezane teme

promocija knjige

moderna galerija likovni susret

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.