Komentara: 5
Pregleda: 2757

Bajić: Zašto niko ne radi na decentralizaciji?

25.04.2012. u 01:21h
Izvor: RTV Yueco
Na konferenciji održanoj na Paliću, Mirko Bajić – nosilac liste Saveza bačkih Bunjevaca, predstavio je program decentralizacije lokalne vlasti u Subotici. Na primeru naselja Palić, Mirko Bajić je objasnio koje su prednosti da se formiraju gradske opštine, a ne da naseljena mesta imaju samo status Mesnih zajednica.
Bajić: Zašto niko ne radi na decentralizaciji?

Mnogi projekti, naročito u oblasti komunalne infrastrukture, daleko bi se efikasnije rešavali da je odlučivanje na nivou gradskih opština, koje bi imale svoja budžetska sredstva, nego ovako kada se sve odluke donose centralizovano u gradskoj kući. Naročito zato što građani u tom slučaju znaju I ko je zadužen za realizaciju njihovih potreba I ko je odgovoran ako se to ne ostvari. Pored gradske opštine Palić, prema predlogu Saveza bačkih Bunjevaca, gradske opštine bi se formirale I za naselja Bajmok I Čantavir sa svojom prirodnom okolinom.

Kada je Subotica dobila status grada, dobijeno je pravo da se izvrši decentralizacija I da se formiraju I gradske opštine. Potpuno je nerazumno da se do sada nije ništa uradilo na decentarlizaciji lokalne vlasti, a svi koji čine vlast u Subotici stalno su govorili I danas govore da im je to cilj. To je licemeran pristup I mi će mo zahtevati da se odmah po formiranju nove skupštinske većine taj postupak zaista sprovede – istakao je Mirko Bajić

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2757
Povezane teme

mirko bajić

savez bačkih bunjevaca

sbb

izbori subotica 2012

izbori 2012

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.