Komentara: 7
Pregleda: 3998

Bačka uspešna na premijeri renoviranog stadiona

29.08.2015. u 22:27h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Bačke 1901 odigrali su zanimljiv i efikasan meč u 3. kolu Srpske lige, grupa Vojvodina. Na renoviranom stadionu kraj Somborske kapije Vršac je ispraćen sa pet golova u mreži.
Bačka uspešna na premijeri renoviranog stadiona

Odlično su otvorili utakmicu Subotičani i već u 7. minutu poveli. Baljak je izveo slobodan udarac iskosa sa desne strane, a Ćalasan se najbolje snašao ispred gola Vrščana i plasirao loptu u mrežu – 1:0.

Nekoliko minuta kasnije kapiten Radosavljev iz kornera je zatresao prečku. Dominacija domaćeg tima i sve učestaliji napadi na gol gostiju uneli su malo pometnju u odbranu Vršca, Ilkić je oborio Sovilja, a Banjeglav pokazala na belu tačku. Siguran sa jedanaest metara bio je Radosavljev i doneo prednost Bačkoj od 2:0.

Prvi udarac ka golu Subotičana gosti su uputili tek u 20. minutu. Pokušao je Drobnjak iz daljine, Tasić se vinuo i izbacio loptu u korner. Uzvratila je Bačka ontrom, Vojnić je prošao po desnoj strani, poslao loptu do Švelja koji pogađa prečku. Brzo je napadač domaćeg tima nadknadio propušteno i u 31. minutu lagano po zemlji poslao loptu u gol Ilkića za vođstvo od 3:0.

U samoj završnici prvog dela utakmice, Radosavljev je na svojstven načn sa sredne terena uposlio Sovilja kome nije bilo teško da lobuje golmana gostiju za prednost od 4:0.

Nastavak je doneo opušteniju igru. Velika prednost uspavala je domaćina, ali ni to nije bilo dovoljno da gosti urade nešto više sem nekoliko pokušaja gde je lopta svaki put završila u rukama Tasića. Priliku da se upiše u listu strelaca propustio je Zlatković u 54. minutu. Trgli su se igrači Bačke i pred kraj utakmica stigli do petog gola. Matić je uposlio Nikolu Sovilja koji je nesebično loptu prosledio do novajlije Torbice, a on je smestio u mrežu Vrščana za konačnih 5:0.

Bačka 1901 – Vršac 5:0 (4:0)

Subotica – Stadion kraj Somborske kapije.
Gledalaca: 200.
Sudija: Banjeglav (B. Topola).
Strelci: Ćalasan u 7, Radosavljev u 13 (iz penala), Šveljo u 31, Sovilj u 43. i Torbica u 81. minutu.
Žuti kartoni: Vojnić (Bačka), Ilkić, Anović (Vršac).

BAČKA: Tasić, Kiš, Baljak, Matić, Ćalasan, Ušumović, Vojnić, Radosavljev (Torbica), Sovilj, Zlatković, Šveljo (Vukmanović (Poljaković).

VRŠAC: Ilkić, Matić, Anović, Simić, Rankov, B.Milovac (Miok), Ivljanin (Tejin), Bobić (Stankov), Drobnjak, Pešterac, S. Milovac.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3998
Povezane teme

fk bačka

fk bačka 1901

fudbalski klub bačka 1901

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.