Komentara: 7
Pregleda: 2839

Bačka fondacija poklonila paketiće za siromašnu decu

19.12.2013. u 15:53h
Izvor: RTV Yueco
Bačka fonadacija, u čijem sklopu radi nekoliko kompanija, a čiji je vlasnik Rudolf Valter, dodelila je danas novogodišnje paketiće za siromašnu decu, podsredstvom Caritas subotičke biskupije.
Bačka fondacija poklonila paketiće za siromašnu decu

Ovo nije prvi put da Rudolf Valter organizuje ovakvu humanitarnu akciju i po rečima gradonačelnika Subotice i drugi preduzetnici mogli bi da se slede ovaj primer. Lokalna samouprava takođe je uz pomoć određenih donatora obezbedila finansijska sredstva čime će biti obezbeđenji paketići za najsiromašniju decu.

Bačka fondacija već 8 godina organizuje ovu humanitarnu akciju pred novogodišnje praznike. Kompanije koje su u sklopu fondacije, kao što su Lurdy, Phiwa, Angropromet i Hotel Gallerija učestvuju sa svojim donacijama na prostoru Vojvodine, odnosno na mestima gde kompanija Lurdy ima svoje supermarkete. Ove godine za paketiće je izdvojeno 10 hiljada eura, što je bilo dovoljno da se obezbedi 3000 paketića. Od toga broja 700 će biti predato organizaciji Caritas u Subotici, koji će paketiće proslediti najugroženijoj deci na teritoriji Grada.

Po rečima gradonačelnika Subotice, Jenea Maglaija, ono što su ove kompanije učinile za Suboticu, odnosno za ugroženu decu Subotice, treba da bude primer svim većim preduzetnicima. To je na neki način i obaveza zajednice istakao je Maglai.

Lokalna samouprava je takođe ove godine, preko Centra za socijalni rad, izdvojila određena finansijska sredstva, radi kupovine novogodišnjih paketića za najsiromašniju decu, gde su učestvovali i određeni sponzori.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 2839
Povezane teme

hotel galleria

rudolf valter

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.