Komentara: 53
Pregleda: 11403

Bacili milione na minibuseve

13.02.2013. u 20:22h
Izvor: Kurir
Grad Subotica zadužio se 80 miliona dinara u ime JP „Subotica-trans“ za kupovinu 10 minibuseva u martu 2012. godine kako bi se poboljšala frekventnost gradskog saobraćaja, ali i posle gotovo godinu dana ti minibusevi ne saobraćaju ulicama vojvođanskog grada, već stoje na parkingu!
Bacili milione na minibuseve

Nedugo posle kupovine papreno skupih minibuseva pokazalo se da su oni potpuno beskorisni jer su suviše mali za prevoz putnika - napune se već na drugoj stanici i potpuno gube svrhu zbog koje su i kupljeni, tvrdi izvor Kurira iz Subotice.

- Vlast u Subotici rekla je da je kupila minibuseve kako bi poboljšala frekventnost saobraćaja. Međutim, ti minibusevi saobraćali su bukvalno nekoliko dana i sve vreme stoje na parkingu - kaže izvor Kurira.

Minibusevi su kupljeni od proizvođača vozila „Iveko“, a prema rečima tadašnjeg gradonačelnika Saše Vučinića, ta kupovina je korak ka reformi javnog saobraćaja.

Vučinić je naglasio da je nabavka finansirana kreditnim zaduženjem Grada Subotice u ime JP „Subotica-trans“ u visini od 80 miliona dinara.

Bacili milione na minibuseve

Uništi nas „SuBus“

U gradski prevoz u Subotici uveden je „SuBus“ - pandan beogradskom „BusPlusu“, ali sudeći prema izveštaju jednog od zaposlenih u servisu ovog preduzeća u koji je Kurir imao uvid, pomenuti sistem naplate napravio je pravu pometnju i potpuno usporio saobraćaj.

- Zbog uvođenja sistema „SuBus“ u autobuse, a prestanka rada konduktera, dolazi do stalnog kašnjenja autobusa. Umesto zglobnih autobusa, koriste se solo autobusi, koji u špicu ne mogu da prime sve putnike - navodi se u izveštaju.

Izvor: Kurir
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 53
Pregleda: 11403
Povezane teme

sutrans

minibus

SuBus

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.