Komentara: 1
Pregleda: 1579

Arhus centar obeležava četiri godine rada

03.03.2015. u 20:01h
Izvor: Radio Subotica
Regionalni Arhus centar Subotica obeležava četiri godine rada i tim povodom danas su u dvorištu Hemijsko–tehnološke škole zasađene četiri sadnice vrste čempresa.
Arhus centar obeležava četiri godine rada

Ciljevi centra su uspostavljanje saradnje između lokalne samouprave i građana, te njihovo bolje informisanje i edukacija da bi se aktivnije uključili u donošenje odluka što će omogućiti sprovođenje demokratskih procesa iz oblasti zaštite i unapređenja životne sredine.

U Arhus centru kažu da su akciju sađenja počeli prošle godine kada su ispred Otvorenog univerziteta zasađene tri sadnice koje simbolično predstavljaju tri stuba Arhuske konvencije: pravo na pristup informacijama, učešće javnosti u donošenju odluka i pristup pravosuđu. Sada su zasađene četiri sadnice, a četvrta predstavlja građane odnosno javnost. Hemijsko–tehnološka škola je odabrana jer od početka sarađuje sa Arhus centrom. U školi, koja obrazuje i tehničare za zaštitu životne sredine, kažu da organizuju edukativne akcije i vode računa o zaštiti životne sredine.

Povodom četiri godine rada, Regionalni Arhus centar Subotica sutra u 11 sati organizuje skup u prostorijama centra na Otvorenom univerzitetu. Baš na rođendan biće prikazan film "Četiri godine rada Regionalnog Arhus centra Subotica" i održan Okrugli sto na temu "Upravljanje otpadom–primena zakonske regulative i dokumenata, uloga inspekcije i rad regionalnih deponija". Uvodničari će biti predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Pokrajinskog sekretarijata za graditeljstvo, urbanizam i zaštitu životne sredine i regionalne deponije. Arhus centar formiran je uz podršku Misije OEBS u Srbiji, potpisivanjem Memoranduma između Ministarstva zaštite životne sredine, grada i Otvorenog univerziteta

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 1579
Povezane teme

arhus centar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.