Komentara: 7
Pregleda: 7092
Foto

Ambasador Irana u poseti "ATB Sever"

04.03.2016. u 16:53h
Izvor: Subotica.com
Kompaniju "ATB Sever" danas je posetio Majid Fahim Pour, ambasador Islamske Republike Iran u našoj zemlji. Posle razgovora sa čelnicima preduzeća, gradonačelnikom i predstavanicima RPK zaključeno je da postoji veliki potencijal za buduću privrednu saradnju Srbije i Irana.
Ambasador Irana u poseti "ATB Sever"

Kompanija „ATB Sever“ sa Iranom posluje skoro četiri decenije, a dobra saradnja nije prekidana ni tokom sankcija kroz koje su obe zemlje prošle. Delegaciji iz Irana predstavljen je proizvodni program „ATB Severa“, široki spektar proizvoda među kojima su nisko i visoko naponski motori, sinhrone mašine i generatori...

Po rečima direktora Milorada Vasića, preduzeće sa Iranom godišnje ostvari promet od milion do dva miliona dolara.

Ambasador Irana u poseti "ATB Sever"

- Kao član Srpsko - iranske privredne komore, prošle godine smo posetili Iran i videli smo da imamo mnogo više mogućnosti za saradnju, pogotovo sada kada je Iran izašao iz embarga – izjavio je direktor Milorad Vasić. - Prilikom posete ambasadora i njegovih saradnika razgovarali o mogućnosti inteviziranja saradnje i njenom proširenju na druge oblasti.

Po rečima ambasadora Poura, privredni ambijent Subotice ima veliki potencijal za saradnju sa Iranom.

Ambasador Irana u poseti "ATB Sever"

- Kompanija „ATB Sever“ odavno ima dobru saradnju sa Iranom, veoma je sposobna kompanija sa visokom tehnologijom i ima mogućnost da sarađuje sa Iranom u svim oblastima delovanja – istakao je ambasador Majid Fahim Pour. - Želimo da obnovimo saradnju sa Srbijom i više ne postoji nijedna prepreka koja bi to sprečila, naročito u oblastima turizma, poljoprivrede i industrije. Iranci su spremni da investiraju u projekte obnove Palićkog jezera i očekujemo još razgovora o tome.

Obnavljanjem i jačanjem saradnje, naši privrednici imaće otvorena vrata tržišta koje broji više od 80 miliona ljudi.

Ambasador Irana u poseti "ATB Sever"

- Zemlja koja se graniči sa 19 država i u centru je tržišta od 400 miliona stanovnika, ne može biti idealniji partner Srbiji, naročito što smo mi održavali odnose sa njom kada to niko nije smeo – naglasio je Slobodan Vojinović, direktor RPK Subotica. - U oblasti turizma, trgovine, poljoprivrede postoje izuzetni potencijali koje ne smemo propustiti, pogotovo zbog dobrih odnosa iz starih vremena. Potencijal je izuzetno veliki i pred privrednicima je veoma ozbiljan izazov.

Izvor: Subotica.com
Ambasador Irana u poseti ATB Sever Ambasador Irana u poseti ATB Sever Ambasador Irana u poseti ATB Sever Ambasador Irana u poseti ATB Sever Ambasador Irana u poseti ATB Sever Ambasador Irana u poseti ATB Sever Ambasador Irana u poseti ATB Sever Ambasador Irana u poseti ATB Sever
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 7
Pregleda: 7092
Povezane teme

atb sever

Slobodan Vojinović

ambasador irana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.