Komentara: 1
Pregleda: 3065

Aktivnosti Doma zdravlja Subotica tokom juna i jula

03.07.2013. u 14:59h
Izvor: Dom zdravlja Subotica
Služba hitne medicinske pomoći je u junu, imala 940 lekarskih intervencija na terenu. U ambulanti Službe za hitnu medicinsku pomoć je obavljeno 1700 pregleda. Tehničari su imali 1400 intervencija. Vozilima saniteta pređeno je 45000 km.
Aktivnosti Doma zdravlja Subotica tokom juna i jula

Služba za zdravstvenu zaštitu žena i dece

Ovog meseca počinju lekarski pregledi dece za upis u obdanište i vrtić. Pregledi će se vršiti svakog petka do 31.08. te se mole roditelji da se blagovremeno jave u Dečiji dispanzer  da bi se izbegle gužve. Za decu rođenu 2007. i 2008. godine i treće dete u porodici, lekarski pregledi se ne naplaćuju.
Cena pregleda je 650 dinara.

Služba za zdravstvenu zaštitu žena

Služba za zdravstvenu zaštitu žena u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje, sprovodi Nacionalni skrining za rano otkrivanje raka dojke. Pozive za pregled dobijaju žene starosne dobi između 50 i 69 godina (od 1963 do 1944 godišta). Pozive tokom jula, žene neće dobijati zbog godišnjih odmora, ali se akcija nastavlja u avgustu. Sve žene koje se nisu odazvale pozivu, novi termin mogu dobiti, kao i sve potrebne informacije, na telefonski broj 024/571-065. 

Tokom prethodnog meseca pozivi su se slali i meštankama naselja Bajmok. Zbog veoma lošeg odziva žena iz ovog naselja, 12.07. u 18h će se održati tribina "Rano otkrivanje raka dojke" u Mesnoj zajednici. Ovim putem pozivamo sve žene iz Bajmoka da prisustvuju edukativnoj tribini.
Karcinom dojke je najčešća maligna bolest u Srbiji i jedan od glavnih uzroka prevremene smrti žena kod nas. Cilj programa jeste smanjenje ovako visoke stope smrtnosti i poboljšanje kvaliteta života obolelih žena, jer mamografija, kao dijagnostička metoda omogućava da se bolest otkrije još u ranoj, početoj fazi, kada je izlečenje moguće.

Centar za unapređenje zdravlja i prevenciju bolesti

U MZ "Stari Žednik" 17. jula će sprovoditi akciju Selu u pohode. Meštanima ovog naselja će se toga dana proveravati vrednosti šećera, holesterola u krvi i krvni pritisak. Svim prisutnima, lekari će davati savete o zdravim stilovima života.

Izvor: Dom zdravlja Subotica
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3065
Povezane teme

hitna pomoć

dom zdravlja subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.