Komentara: 2
Pregleda: 4156

Akcija čišćenja Majdana

26.11.2011. u 16:29h
Izvor: SuMedija
Akcija čišćenja Majdana

Ribolovački savez udruženja i klubova sportskih ribolovaca Severne Bačke “Ecofish” organizovao je danas akciju čišćenja Majdana,u saradnji sa JKP “Čistoća i zelenilo”, Gradom Subotica, Udruženjem amputiranih i rođenih sa malformacijama i Osnovnom školom „Ivan Milutinović“. Oko 40 ljudi očistilo je prostor oko jezera a postavljene su i 4 table edukativnog karaktera na kojima je opisan životinjski i biljni svet šume i jezera.

U planu je postavljanje još 8 tabli upozorenja za neodlaganje smeća, koje će se izraditi u saradnji sa likovnom kolonijom.

- Ribolovci svojim primerom žele da ukažu na to da možemo koristiti prirodu, ali da je uvek ostavimo onako kako smo je našli čak i da, ako treba, očistimo i za drugima. Ovo je područje od međunarodnog značaja kao stanište ptica, pa je ova akcija tim pre važna – rekla nam je mr Suzana Dulić, član Gradskog veća Subotice.

Akciju je pokrenuo Ribolovački saveza “Ecofish”, koji je pozvao sve zainteresovane sportske klubove ribolovaca, kojima je ribolov na prvom mestu, da se učlane u savez. i uključe u ovakve i slične akcije.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 4156
Povezane teme

akcija čišćenja subotice

majdan

jezero majdan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.