Komentara: 0
Pregleda: 3658

Akcija „Čepom do osmeha“ i u Subotici

28.05.2015. u 15:56h
Izvor: RTV City
Akcija „Čepom do osmeha“ koja se realizuje u brojnim gradovima širom Srbije stigla je i u Suboticu. Reč je o akciji koja je ekološkog i humanitarnog karaktera, jer se od sredstava dobijenih od prikupljenih plastičnih čepova koji se otkupljuju za reciklažu, pomaže deci sa invaliditetom ili nekom smetnjom u razvoju kupovinom njima neophodnog pomagala u obrazovno-školskom procesu.
Akcija „Čepom do osmeha“ i u Subotici

Akcija u Srbiji traje već dve i po godine, a nastala je na inicijativu Vanje Petković iz Novog Sada, diplomirane ekološkinje, koja je i predsednica Udruženja Čepom do osmeha. Akcija je koncipirana tako što se na različitim mestima postavljaju kutije za sakupljanje čepova , zatim se organizuje prevoz čepova do Udruženja, gde se sortiraju prema bojama i prodaju firmama koje se bave reciklažom.

„Kad jednom počnete da sakupljate čepove to postaje navika koju ne možete prekinuti, jer znate da taj čep može nekome da pomogne i ulepša život“, reči su Vanje Petković, a čep može biti bilo koji čak i onaj najmanji od paste za zube ili flomastera.

U Subotici je akcija počela pre dve nedelje i punktovi za sakupljanje se nalaze na sedam mesta u gradu, i to na sledećim lokacijama: vrtići „Leptirić“, „Šumice“ i „Naš biser“, zatim samousluga „Crni Džo“, Dom za stare „Baćo i Nina“, supermarket „024 Trgopromet“, apoteka „Higijasu“ i OŠ „Miloš Crnjanski“.

Zahvaljujući akciji „Čepom do osmeha“ pomoć je do sada dobilo sedmoro dece, a uskoro će dobiti njih još dvoje. Akciju koja se velikom brzim raširila po čitavoj zemlji,podržavaju brojne institucije i kompanije, a najaktivniji i oni koji se najradije odazivaju akciji su vrtići i škole.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3658
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.