Komentara: 23
Pregleda: 4242

Advokati od sutra u štrajku

16.09.2014. u 19:19h
Izvor: RTV City
Skupština Advokatske komore Srbije odlučila je da se od srede, 17. septembra svi advokati u Srbiji pridruže obustavi rada, koju su prošle srede započeli beogradski advokati, zbog nezadovoljstva povećanjem paušalnih poreskih obaveza i položajem advokature, tvrdeći da im je ugrožen ustavni i zakonski položaj.
Advokati od sutra u štrajku

Na Skupštini Advokatske komore je odlučeno i da se svi advokati povuku iz svih radnih grupa ministarstava u Vladi Srbije, kao i radnih tela za stručnu pomoć u pristupnim pregovorima za pridruženje Evropskoj uniji u poglavljima 23 i 24, kao i da se povuku iz članstva u Visokom savetu sudstva i Državnom veću tužilaca.

Takođe je preporučeno advokatima da ne učestvuju u postupcima pred javnim beležnicima. Skupština advokata je zatražila i smenu ministra pravde Nikole Selakovića zbog nezadovoljstva postupkom usvajajanja Zakona o javnim beležnicima i izbora javnih beležnika u Srbiji.

Obustava rada će trajati dok se ne usvoje zahtevi advokature. To znači da advokati neće dolaziti na suđenja, istrage, saslušanja u policiji ili tužilaštvu u slučajevima gde je po zakonu neophodno prisustvo branioca, niti će obavljati druge pravne poslove, sem onih koji su vezani za rokove kao što je pisanje žalbi, ili vanrednih pravnih lekova.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 4242
Povezane teme

advokat

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.