Komentara: 21
Pregleda: 5450

Adaptiran peti sprat Gerontološkog centra Subotica

11.02.2014. u 16:49h
Izvor: Gerontološki centar Subotica
Zamenjen je pod na petom spratu Gerontološkog centra Subotica. Kako na ovom spratu žive stanari koji se kreću uz pomoć pomagala ili invalidskih kolica, ravna i zamenjena pre svega higijenski prihvatljiva podloga bila je prioritet u renoviranju. Za tu namenu je Fond za kapitalna ulaganja APV izdvojio million i trista hiljada dinara.
Adaptiran peti sprat Gerontološkog centra Subotica

Direktor Fonda za kapitalna ulaganja Autonomne Pokrajine Vojvodine, Nebojša Malenković, rekao je da naši najstariji sugrađani ne smeju da budu zaboravljeni nijednog trenutka zbog doprinosa koji su učinili tokom radnog veka. „Mi danas na određeni način vraćamo sve ono što su ulagali u ovu državu, ovo društvo. Milion i trista hiljada dinara bilo je dovoljno da peti sprat Gerontološkog centra u Subotici učinimo atraktivnim i prihvatljivim za dvadeset i prvi vek. Ovde se nalazi četrdeset i šest starih lica koji su teškom stanju u smislu njihove pokretljivosti i mi smo želeli da na jedan skroman način, kako nam finansije dozvoljavaju, učinimo da boravak ovde bude prihvatljiv”- rekao je Malenković.

On je najavio još jedan značajan projekat za Gerontološki centar Subotica, koji je Fond odobrio. Reč je o ugradnji termoizolacije, kako bi objekti postali energetski efikasni. Novac koji bi se tim putem bude uštedeo moći će da se investira u potrebe korisnika ove Ustanove.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za zdravstvo, socijalna pitanja i demografiju, Tomislav Bogunović, pohvalio je poslovanje Gerontološkog centra Subotice koji u Pokrajinskom sekretarijatu smatraju biserom. Objasnio je da je ova Ustanova primer koji se sledi širom zemlje a da su za uspeh zahvalni ljudi koji tu rade na čelu sa direktorom dr Nenadom Ivanišević.

Direktor Gerontološkog centra Subotica, dr Nenad Ivanišević, objasnio je da su zahvaljujući Vladi AP Vojvodine i Fondu za kapitalna ulaganja APV peti i šesti sprat pojačane nege dovedeni u stanje da zadovoljavaju sve kriterijume Evropske Unije. „Ideja jeste da zajedno sa Vladom Vojvodine i Fondom za kapitalna ulaganja ceo ovaj objekat dovedemo u funkcionalnije stanje. Očekujemo i da preko konkursa Pokrajinskog Sekretarijata dobijemo sredstva za otvaranje Gerontološkog kluba koji je na teritoriji mesne zajednice Dudova šuma, kao i da obezbedimo neophodnu opremu i renoviranje Doma za negu“- objasnio je Ivanišević.

Peti i šesti sprat Gerontološkog centra Subotica, odnosno doma „Dudova šuma“ renovirani su ove godine iz sredstava dodenjena od Fonda za kapitalna ulaganja Autonomne Pokrajine Vojvodine i Pokrajinskog Sekretarijata za zdravstvo, socijalna pitanja u demografiju.

Izvor: Gerontološki centar Subotica
Obnova 5. sprata zgrade Gerontološkog centra Obnova 5. sprata zgrade Gerontološkog centra Obnova 5. sprata zgrade Gerontološkog centra Obnova 5. sprata zgrade Gerontološkog centra Obnova 5. sprata zgrade Gerontološkog centra Obnova 5. sprata zgrade Gerontološkog centra Obnova 5. sprata zgrade Gerontološkog centra Obnova 5. sprata zgrade Gerontološkog centra
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 21
Pregleda: 5450
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

fond za kapitalna ulaganja

nebojša malenković

tomislav bogunović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.