Komentara: 16
Pregleda: 3533

88 miliona za atarske puteve

17.04.2015. u 19:01h
Izvor: RTV
U više od 20 subotičkih mesnih zajednica u toku su radovi na uređenju atarskih puteva u vrednosti većoj od 88 miliona dinara. Gradonačelnik Subotice Jene Maglai je prilikom obilaska tih radova u Čantaviru istakao da se oni obavljaju na inicijativu Mesne zajednice.
88 miliona za atarske puteve

"Mislim da je ovo pozitivan pomak u smislu toga da pomognemo onim ljudima iz oblasti poljoprivrede koji imaju na obodima naselja svoje salaše i gazdinstva. Nadam se da će tim ljudima, koji najčešće nemaju nikakvu infrastrukturu osim struje, da pružimo malo bolje, koliko je to moguće, uslove za život", rekao je Maglai.

On je dodao da lokalna samouprava pregovara sa mlekarom u Subotici o udruživanju sredstava kako bi zajednički omogućili pristup njihovih kamiona kooperantima – dobavljačima sirovog mleka, na mestima gde to sada nije moguće.

Sredstva za uređenje atarskih puteva su obezbeđena iz prihoda koje lokalna samouprava ubira od izdavanja državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup.

Član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu Šimon Ostrogonac očekuje da će po ovom osnovu lokalna samouprava ove godine prihodovali oko 140 miliona dinara.

Naglašava da potrošnja mora biti strogo namenska, što znači da na to saglasnost daje ministarstvo, a uređenje atarskih puteva je samo jedna od stavki, pošto se ovim sredstvima sufinansira i čišćenje kanala, poljočuvarska služba, protivgradna zaštita i slični poslovi iz oblasti poljoprivrede.

"Predvideli smo nastavak izgradnje atarskih puteva, a verovatno ćemo malo drugačije raditi pošto je izgrađeno dosta atarskih puteva, pa smo predvideli održavanje već postojećih atarskih puteva", rekao je Ostrogonac.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 3533
Povezane teme

Čantavir

jene maglai

šimon ostrogonac

atarski putevi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.