Komentara: 11
Pregleda: 5182

7.000 Subotičana koristi socijalnu pomoć

08.08.2012. u 21:19h
Izvor: RTV City
Prema podacima Centra za socijalni rad, sedam hiljada Subotičana koristi neku vrstu socijalne pomoći. Niska primanja, nezaposlenost i problemi sa plaćanjem komunalnih usluga, najčešći su razlozi zbog kojih se građani obraćaju ovoj ustanovi.
7.000 Subotičana koristi socijalnu pomoć

Veliki broj naših sugrađana koristi i jednokratnu socijalnu pomoć koju isplaćuje lokalna samouprava.

Osnovica za dobijanje novčane socijalne pomoći po prvom odraslom članu domaćinstva je 6.774 dinara. Da bi pojedinac ili porodica ostvarili pravo na socijalnu pomoć, potrebno je da novčani prihodi ne prelaze granicu socijalne sigurnosti i da je osoba nezaposlena.

Ostali kriterijumi, prema rečima direktora Centra za socijalni Milutina Blažića, zavise od situacije u porodicama, ali i od socijalnog radnika koji vrši procenu na terenu.Centar za socijalni rad mesečno primi od dvadeset pet do trideset zahteva za novčanu socijalnu pomoć, što je oko 3,5 zahteva dnevno.

Pored pomenute novčane naknade, građani podnose i zahteve za dobijanje jednokratne socijalne pomoći koju isplaćuje grad Subotica. Kako je istakao direktor Milutin Blažić, Subotičani nemaju predrasude o socijalnoj pomoći, za razliku od građana u ostalim delovima naše zemlje, gde je zbog oprečnog mišljenja broj korisnika socijalnih usluga znatno manji. Građani kojima je potrebna pomoć ove socijalne ustanove, mogu se javiti u prijemnu kancelariju Centra za socijalni rad u Šantićevoj 27, gde će dobiti sve potrebne informacije.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 5182
Povezane teme

socijalna pomoć

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.